SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Targul National de Jucarii Traditionale Sibiu

4394 afisari

29 mai 2008
4 zile
01 iunie 2008Targul Naţional de Jucarii
Prima ediţie: 29 mai - 1 iunie 2008, Sibiu

De Ziua Internaţionala a Copilului, la Targ!
Muzeul „ASTRA” îsi îndreapta din nou atenţia asupra copiilor, o categorie de public deloc neglijata, mai ales în preajma zilei de 1 Iunie, sarbatoarea lor anuala. Conducerea si muzeografii C.N.M. „ASTRA” s-au gandit sa le ofere celor mici ocazia vizitarii unei colecţii excelente de jucarii, configurata pe criterii ce ţin de creativitate, de transmiterea unui mesaj pozitiv, precum si de materii prime ecologice. Nu este, asadar, o expoziţie de mini-roboţi, de tancuri sau de razboinici inter-stelari, ci una care atrage prin îmbinarea armonioasa de culori, prin mesaj educativ, inspiraţie tradiţionala si materiale inofensive. Ca în mai toate iniţiativele C.N.M. „ASTRA”, scopul principal este acela al educarii prin intermediul evenimentelor culturale.

Materiale ecologice
Mesajul ecologic este unul cat se poate de important, fiind de maxima actualitate. Jucariile îi ajuta pe copii sa-si dezvolte imaginaţia, sa se adapteze mai usor la mediul social, sa înţeleaga realitaţi dintre cele mai diverse si sa reacţioneze la acestea. De aceea este bine sa le transmitem si ideea necesitaţii protejarii mediului, jucariile prezentate la targ fiind realizate din materiale bio-degradabile: lemn, panza, ceramica, papura, hartie etc.

Doua locaţii
Targul se va desfasura în doua locaţii, Parcul Tineretului si Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acoperind, astfel, doua zone cu specific diferit: una apropiata de zona centrala a orasului si strajuita de zidurile cetaţii, si una exterioara, pe aleile muzeului. Vor fi atrase, în acest mod, mai multe categorii de vizitatori, atat cei care prefera sa arunce o privire la exponate, în timpul zilelor de joi si vineri, fie venind special pentru acestea, fie aflandu-se în trecere prin zona, cat si cei care apreciaza bucuriile unui sfarsit de saptamana la aer curat.

Jocuri tradiţionale si port popular
La aceasta prima ediţie vor participa 40 de mesteri, creatori populari, care vor etala, pe standuri, jucarii ecologice si jocuri tradiţionale, piese de port popular pentru copii si vestimentaţie etno, mobilier si unelte în miniatura. Vor fi prezente firme care produc si comercializeaza CD-uri educative, jocuri interactive, rechizite si papetarie. Nu vor lipsi dulciurile tradiţionale precum turta dulce, vata de zahar, cocoseii, dar si merele în zahar ars!

Activitaţi culturale si de agrement
Pe parcursul celor patru zile atmosfera nu va fi doar una de targ, ci si de sarbatoare si veselie, deoarece, pe langa standurile cu vanzare, organizatorii pun la dispoziţia publicului un program artistic variat. Va puteţi delecta cu teatru de papusi si marionete - Teatrul Gong din Sibiu si Teatru Puck din Cluj Napoca, dansuri populare - Echipa Bistriţa Aurie din Ciocanesti, Bucovina, Ansamblul Zestrea din Gherla, judeţul Cluj, scoala Generala din Alamor, scoala Generala nr.2 din Sibiu, elevii clasei a III-a de la scoala Generala nr. 20 din Sibiu, dar si momente muzicale – Formaţia de Fluierasi din Sadu, elevii scolii Populare de Arte „Ilie Micu” din Sibiu, Corul Claselor Gimnaziale ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazar”. Pe langa toate acestea vor fi spectacole cu jocuri interactive, prezentate de Teatrul Gong si de Echipa de Teatru a Elevilor de la Liceul „Onisifor Ghibu”.

Intrare libera în primele doua zile
În prima parte a Targului, desfasurata în Parcul Tineretului, accesul va fi liber. De asemenea, pe toata durata evenimentului, vor avea loc concursuri cu premii, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Sibienii, dar si cei aflaţi în trecere prin fosta Capitala Culturala Europeana, sunt asteptaţi, asadar, sa admire – si, de ce nu, sa cumpere pentru copiii lor -, jucariile expuse, bucurandu-se, în acelasi timp, si de spectacolele oferite în cadrul Targului Naţional de Jucarii!

PROGRAMUL MANIFESTARILOR DIN CADRUL TARGULUI NATIONAL DE JUCARII

MANIFESTARILE DIN PARCUL TINERETULUI


JOI, 29 MAI

11:00 - 19:00 Desfasurare targ
12:00 Ansamblul ”Zestrea” Gherla, jud. Cluj / Instructori: M. Zegrean Istici, C-tin Istici
12:30 ”Micul bancher” - ore de educaţie bancara / Procredit Bank Sibiu
15:00 Formaţia de dansuri a scolii Generale din Alamor, jud. Sibiu / Instructor: prof. Marinela Florea
17:30 Corul claselor gimnaziale - Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazar” Sibiu / Instructor: prof. Paul Miereanu
18:15 Ansamblul ”Zestrea” Gherla, jud. Cluj / Instructori: M. Zegrean Istici, C-tin Istici

VINERI, 30 MAI

11:00 - 19:00 Desfasurare targ
11:00 Teatrul ”Gong” Sibiu - spectacol interactiv: Povestile copilariei - “Capra cu trei iezi”
12:00 ”Micul bancher” - ore de educaţie bancara / Procredit Bank Sibiu
13:00 Formaţia de dansuri a clasei a III-a - scoala Generala Nr. 20 Sibiu
16:30 Teatrul ”Puck” Cluj-Napoca - spectacol ”Cenusareasa”
MANIFESTARILE DIN MUZEUL ÎN AER LIBER DIN DUMBRAVA SIBIULUI

SAMBATA, 31 MAI

10:00 - 18:00 Desfasurare targ / SCENA DE PE LAC
11:00 Teatrul ”Puck” Cluj-Napoca - spectacol ”Cenusareasa”
12:00 Ansamblul ”Bistriţa Aurie” - scoala Generala din Ciocanesti, jud. Suceava
17:00 Formaţia de fluierasi din Sadu - elevii scolii Populare de Arte ”Ilie Micu” Sibiu, Instructor: Nicolae Cimpoca

DUMINICA, 1 IUNIE

10:00 - 18:00 Desfasurare targ  / ETNO TEHNO PARC
10:30 Echipa de teatru a Liceului ”Onisifor Ghibu” Sibiu - jocuri interactive / Profesor de arta, actorul Bogdan Saratean
12:00 Echipa de dansuri a scolii Speciale Nr. 2 Sibiu
16:00 Corul claselor gimnaziale - Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazar” Sibiu / Instructor: prof. Paul Miereanu
16:30 scoala Generala din Cristian, jud. Sibiu - ”sezatoare”

Organizator: Muzeul ASTRA


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter