SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Scandalul certificatelor de handicap, departe de incheiere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In conditiile in care si autoritatile judetene au inceput sa atraga atentia asupra fraudelor petrecute la Directia generala de asistenta sociala si protectie a copilului (DGASPC) Sibiu, medicii pe baza carora au fost eliberate certificate de handicap resping orice acuzatie.

Printre cele mai `invocate` boli pentru a obtine un certificat de persoana cu handicap pe nedrept se numara astmul bronsic, arata inspectorii de la Bucuresti, veniti in doua controale recente la DGASPC. Acei inspector si pomenesc nume de doctori care au eliberat `in mod preponderent` referate ce au servit la intocmirea de dosare pentru certificate de handicap. Printre aceste nume este si cel al doctorului Horia Garlonta, a carui sotie ar fi beneficiat de un certificat de handicap emis fara respectarea regulilor, sustin cei din Comisia superioare, care au investigat recent situatia de la DGASPC. In acest caz, doctorul Garlonta spune ca este vorba de o confuzie, sotia sa purtand al nume. Iar certificatul de handicap pe care aceasta il detine pentru astm bronsic a fost obtinut inainte ca sotia sa sa se angajeze in cadrul DGASPC, mai spune doctorul care lucreaza in cadrul Spitalului de pneumoftiziologie din Sibiu.

`A fost o rea intentie in ceea ce priveste cazul meu din partea celor care conduc DGASPC, fara ca eu sa cunosc aceste persoane. Mi s-a spus de catre pacienti ce se discuta, ca si cum eu si cu sotia mea am fi facut parte din cine stie ce retea. La mine nu a fost cazul decat de corectitudine. Am dat referate numai la cei bolnavi. Fara adeverinta medicale de la doctorul de familie sau fara fisa de consultatie, cu, se cerea din 2010, eu nu am eliberat documente`, spune doctorul Garlonta.

Controale facute fara competenta

El sustine ca in ceea ce il priveste pe Aurel Badiu, fostul director al Agentiei de prestatii sociale, acuzat de inspectori ca detine fara drept un certificat de persoana cu handicap, lucrurile sunt clare. `Domnul Badiu imi este pacient din 1981, cand eram medic la Independenta, iar el era presedintele Sindicatului. L-am avut de atunci cu bronsita astmatica`, a declarat doctorul, pentru Turnul Sfatului. Doctorul contesta competenta celor care au efectuat controale. `Vreau sa va spun ca acest control s-a facut de catre nespecialisti. Calitatea cu handicap a unei persoane poate fi data numai de catre specialistul de caz. Diagnosticul pneumologului specialist nu poate fi «batut» decat de catre profesori universitari din centre universitare de varf, precum Cluj, Bucuresti... S-a gresit foarte mult in controalele acestea`, adauga doctorul Garlonta.

Controlul efectuat de Directia generala de inspectie sociala din cadrul Ministerului Muncii, in vara acestui an, a scos la iveala ca din 355 de dosare verificate, 36 de persoane erau incadrate datorita astmului bronsic. `Subliniem faptul ca au fost examinate clinic persoane angajate in cadrul DGASPC Sibiu, cu handicap determinat de astmul bronsic (precizat in documente) si la care nu au fost identificate niciun fel de semne sau simptome specifice acestei afectiuni. Din declaratiile persoanelor cu handicap interdievate, exista prezumptia inexistentei oricaror deficiente de tip respirator si a dobandirii in mod fraudulos a referatelor medicale aferente incadrarii`, se arata in raportul intocmit ulterior controlului.

Cuvinte dure la CJ Sibiu

Saptamana trecuta, consilierii judeteni au dezbatut situatia de la DGASPC, numind o comisie care sa emita un raport pe aceasta tema la finele lui noiembrie. Discutiile intre consilieri au capatat un ton taios. `Mie mi-e rusine ca sunt locuitor al judetului Sibiu. Sunt oameni din cadrul DGASPC care au luat certificate si le-au dus unor persoane beneficiare care nici nu stiau unde este sediul Directiei`, a spus consilierul judetean Daniela Campean.

Certificatele de handicap permanent au cunoscut o crestere spectaculoasa in perioada 2005 – 2010. Astfel, in judetul Sibiu, in 2005, erau emise aproximativ 5.600 de astfel de certificate. Numarul acestora a crescut la peste 15.000, in 2010.
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 31 octombrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter