SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



400.000 de euro pentru medicinistii sibieni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Viitorii farmacisti, stomatologi, chirurgi, oftalmologi, ORL-isti, pediatri, neurologi sau dermatologi, care invata pe bancile Facultatii de Medicina a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu se vor pregati mai bine de acum inainte, deoarece au la dispozitie noi spatii de invatamant. Ieri, in Corpul C al facultatii, la etajul IV, a fost inaugurat un palier special amenajat, cu laboratoare si sali de clasa, unde studentii sa poata deprinde meseria si sa desfasoare proiecte de cercetare ori teze de doctorat. "Astazi, in prag de sarbatori de iarna, in Facultatea de Medicina a Universitatii <> din Sibiu, avem placerea sa inauguram spatii de cercetare si de educatie atat de necesare facultatii noastre. O facultate de medicina fara dotari serioase nu isi atinge obiectivele nici in procesul didactic, nici in cel al cercetarii. De-a lungul anilor si de cand sunt rector am avut grija sa se investeasca in aceasta facultate, pentru ca este, dupa cum am mai spus, un pilon important in dezvoltarea universitatii si a orasului Sibiu", a spus Ioan Bondrea, rectorul ULBS, la inaugurare.

Colaborare fructuoasa cu Polisano

La evenimentul de inaugurare au fost prezenti reprezentanti ai Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, printre care si Constantin Oprean, presedintele Senatului ULBS, dar si ai administratiei locale, cum este Ovidiu Sitterli, prefectul Sibiului. Dupa ce cu totii au taiat panglica, a urmat un tur in spatiile nou amenajate. intreaga aparatura este noua, de ultima generatie si se ridica la 125.000 de euro, Clinica Polisano sustinand aceasta investitie. "S-a primit saptamana trecuta acceptul din partea ministerului ca Spitalul Polisano sa devina spital clinic ", a mai spus Ioan Bondrea, adaugand ca ULBS, prin Facultatea de Medicina, colaboreaza cu Clinica Polisano foarte bine.

Laboratoare pentru studenti si doctoranzi

"indrazneala" de a face acest proiect a fost laudata de cei prezenti. "Ma bucur ca ULBS a indraznit sa faca o investitie atat de mare in niste laboratoare atat de performante. Ne dorim sa fim europeni si, in acest fel, facem pasi inainte si suntem dotati cu aparatura performanta", a spus Felicia Gligor, responsabil al programului de studiu de farmacie. Etajul a fost special ridicat pentru cei de la specializarea Farmacie, dar si colegii lor, de la celelalte specializari, pot beneficia de noile spatii de invatamant. Astfel, intre salile pregatite, se gasesc patru laboratoare mari pentru activitatile cu studentii, dar si laboratoare de cercetare unde vor fi doctoranzii si se vor realiza lucrari de diploma. Laboratoarele sunt dotate conform cerintelor europene si respecta securitatea muncii.

La inceputul anului viitor, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu isi propune sa inaugureze Centrul Stomatologic, tot cu o aparatura moderna, de ultima generatie.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 17 decembrie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter