SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



AIMR despre sibienii anchetati pentru piraterie: o simpla actiune de rutina

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Florin Ciuca, directorul executiv al Asociatiei Industriei Muzicale din Romania, a declarat astazi ca actiunea intreprinsa luna trecuta si in urma careia 32 de sibieni s-au ales cu dosare penale pentru piraterie pe internet, a fost o simpla actiune de rutina. Si ca pirateria poate fi oprita si prin alte mijloace. 

" Constatam cu regret faptul ca foarte multi utilizatori de Internet confunda inca accesul liber la informatie cu pirateria. Exista si categoria de internauti care ignora cu buna stiinta legea, insa majoritatea celor ce folosesc Internetul nu o cunosc si nu cunosc nici faptul ca aceasta protejeaza drepturile de autor. Din pacate, acest lucru are drept consecinta, din ce in ce mai des, trimiterea cazurilor identificate in urmarire penala', a declarat Florin Ciuica, Director Executiv AIMR.

" Munca de identificare, verificare, culegere de probe si intocmire a dosarelor penale de catre Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Judetene Sibiu in colaborare cu inspectori antipiraterie din cadrul AIMR a fost o simpla actiune de rutina. Identificam prea multe cazuri si asta arata ori necunoasterea legii, ori ignorarea acesteia. Ne-am propus drept prioritate in 2010 ca mesajele noastre educative sa fie mai eficiente decat pedepsele. Vrem mai degraba sa prevenim pirateria. Identificarea infractiunii si pedepsirea ei sunt acte corecte si necesare, insa vom actiona in egala masura pentru educarea utilizatorilor de internet in spiritul legii si al bunului simt. Muzica este tot mai ieftina si accesibila oricui, se poate cumpara din magazine stradale, magazine online si site-uri specializate, asemeni cartilor si oricaror bunuri materiale`, a mai spus acesta.

Cel mai recent caz de deschidere a urmaririi penale pentru astfel de infractiuni il reprezinta un numar de 32 de utilizatori din Sibiu investigati in luna februarie 2010 pentru punerea la dispozitie pe Internet (prin intermediul programelor de filesharing), fara acordul titularilor de drepturi, a unor colectii importante de filme, muzica si programe de calculator.

 AIMR mai arata ca achizitionarea legala a unei melodii nu da dreptul punerii la dispozitie catre public. Punerea la dispozitie include utilizarea activa a unui cont DC++ sau torrent pentru a partaja fisiere public pe Internet. Melodia cumparata din surse legale aduce cu ea doar cu dreptul de a o asculta personal sau in cadrul familiei si al cercului de prieteni, iar orice alta utilizare se plateste separat. 


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 12 mai 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter