SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ce va vedea prefectul Trihenea pe centura?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Luni, 23 iulie 2010, de la ora 10, prefectul Sibiului, Constantin Trihenea, va fi din nou prezent pe santierul centurii ocolitoare a Sibiului, pentru obisnuita vizita lunara.

Si pentru a `fura` startul, va spunem in avanpremiera (pentru cei care citesc luni acest articol) ce va afla Constantin Trihenea de la constructorii centurii, daca acestia din urma vor fi sinceri. In primul rand, ca veste buna, nu putem sa nu remarca efortul considerabil in finalizarea podului care traverseaza centura peste Cibin in dreptul cartierului Gusterita. Toate grinzile au fost asezate aici, urmand pregatirile in vederea turnarii stratelor ulterioare de beton si, apoi, a asfaltului. La capitolul vesti bune, prefectul Trihenea va mai privi si catre bretelele centurii la Vestem, la DN14 (iesirea catre Medias), dar si cele din dreptul cartierului Lazaret, unde este deja evidenta forma finala a sensului giratoriu care va face legatura intre bretele si strada Henri Coanda.

Tot la capitolul vesti bune este ca, intr-adevar, echipele constructorilor Max Boegl – Geiger lucreaza la refacerea portiunilor deteriorate de pe vremea fostului constructor, Todini, chiar si fara un contract scris cu CNADNR, compania beneficiara a lucrarii.

Vestile mari si bune se vor opri aici, potential murate de inceputul ploios de saptamana pe care il anunta meteorologii. Daca Trihenea va mai intreba de deschiderea tronsonului de centura intre Vestem si drumul catre Medias, cel mai sincer raspuns referitor la termenul posibil ar fi `octombrie - noiembrie`. Pentru a se convinge de acest lucru, prefectul va trebui sa intrebe despre pamantul de umplutura necesar pentru a face legatura intre centura propriu-zisa si podul cu numarul 2 (cel care trece peste calea ferata Sibiu – Valcea), una dintre cele mai dificile lucrari de pe traseul centurii. Un raspuns sincer ar arata ca mai sunt necesare aproximativ 60 – 70.000 de metri cubi, adica aproape 10 procente din necesarul de pamant de umplutura pentru intreaga sectiune intai.

Poze Centura Sibiului 2005 - 2010

Dar faptul ca la culeele (picioarele din cele doua capete) podului respectiv lucrarile de aducere a pamantului de umplutura si de asfaltare sunt la aproximativ 25% nu este singura veste rea. `Mai este legatura intre podul 2 si 3. Acolo este de lucru cu asfalt cu tot, minim trei luni`, au declarat pentru Turnu l Sfatului surse oficiale din cadrul proiectului centurii.

Mai departe, vestile nu tocmai fericite pe care le va primi prefectul Constantin Trihenea vin in dreptul podurilor 8,9 si 10 unde, la fel, cantitatile de pamant necesare sar de 50 – 60.000 de metri cubi, `Culeea inspre podul 11, nici acolo nu este rezolvata situatia, mai trebuie umplutura de aproximativ 10.000 de metri cubi. La pod mai sunt lucrari de minim doua luni. Doar la pod`, au mai declarat pentru Turnul Sfatului sursele amintite.

Zona podurilor cu numerele de mai sus estea cea din spatele zonei industriale de pe strada Henri Coanda. Cantitati imense de pamant si lucrari ample mai sunt necesare si la ultimul pod al sectiunii intai, cel cu numarul 17. `De lucrat, e clar ca se lucreaza. Merg constructorii si pe buna credinta a CNADNR, ca va semna actul aditional, dar stiti, este o situatie cu doua taisuri aceasta treaba. Cu platile sunt probleme de la inceput, dar nu ca nu vor sa dea banii, ci ca vin asa, mai greoi`, au mai spus pentru Turnul Sfatului surse oficiale din cadrul proiectului.

Cat priveste sectiunea a doua, aici lucrarile sunt in grafic. Dar in graficul care prevede deschiderea circulatiei anul viitor.

In ceea ce priveste sperantele constructorilor de a deschide circulatiei macar un fir intre Vestem si DN14, primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune ca o astfel de varianta nu va fi foarte convenabila pentru strazile din oras. In principal pentru ca tot traficul greu ar fi redirectionat peste viaductul din dreptul Garii Mici, a carui `sanatate` nu este dintre cele mai bune.

de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 26 iulie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter