SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Codruta Vulcu: `Crestem o scena mai dura in Sibiu Arena`

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

E foarte, foarte calma, nici nu ai spune ca este initiatoarea unui festival de rock care a implinit sase editii. E sibianca si chiar se simte acest lucru cand trage sa tina un festival in orasul ei natal. Codruta Vulc, director al Artmania, vorbeste despre ce inseamna acest festival si care sunt planurile pentru viitor.

Reporter: Uitandu-ma peste lista de trupe, se indulceste rock-ul la Artmania? De vreo doi ani merge catre alternativ.

Codruta Vulc: Se indulceste in Piata Mare si sper sa crestem o scena mai dura, mai hard, in Sibiu Arena.

R.: Cat de greu e sa organizezi un astfel de eveniment in provincie?

C.V.: Din punctul de vedere al colaborarii cu autoritatile e mult mai simplu. Sibiul este peste din punct de vedere al infrastructurii, dar nu neaparat ca infrastructura efectiva ci ca si colaborare cu tot ce inseamna autoritati publice, furnizori, toti cei care sunt implicati in realizarea unui astfel eveniment, e mult mai buna. Pentru ca au experienta, au experienta capitalei culturale si chiar experienta Artmania sase ani. Si atunci toata lumea stie ce are de facut. Toata lumea colaboreaza foarte bine.

R.: In 2006, au fost voci care au spus ca un festival de rock, `satanistii` nu are ce sa caute in Piata Mare. Cum percep Artmania acum, oamenii cu care colaborezi?

C.V.: Cred ca in 2006 cand am inceput a fost o teama, pentru ca nimeni nu stia la ce sa se astepte, la fel cum anul acesta e un proiect pilot, Sibiu Arena. Dar sunt convinsa ca asa cum si Artmania la momentul asta e un eveniment la care toata lumea vrea sa vina si am constatat ca sunt foarte multi rockeri inclusiv in randul autoritatilor, pana la urma si Sibiu Arena va deveni un spatiu cunoscut. E mai greu la inceput pentru ca iti asumi niste riscuri si pentru ca totdeauna e mai greu sa faci un drum. Dupa ce l-ai facut e usor sa circuli pe el.

Suprapunerea de festivalului

R: E o oarecare animozitate intre organizatorii de festivaluri la nivelul tarii? Spre exemplu, cei de la Best Fest si cei de la Rock the City s-au calcat pe bataturi in acelasi oras, in acelasi weekend.

C.V.: Legat de BestFest si Rock the City nu stiu ce sa spun. Ce mi se pare trist ca organizator de evenimente si om care a mers mult si `pe afara` este ca Romania e oricum o Piata Mica in care, desi suntem 20 de milioane, nu avem 20 de milioane de ascultatori de muzica de calitate. E ciudat cumva sa te bati pe acelasi public in acelasi weekend. E trist, e in dezavantajul ambelor parti si in dezavantajul publicului. Cred ca sunt suficiente weekend-uri in vara ca sa poti face toate evenimentele.

R.: Incurca mult faptul ca in acelasi weekend se desfasoara, la Bucuresti, Alternative Summer Day, unde vin cei de la Deftones, dar si un alt festival, Summer Well?

C.V.: Summer Well nu interfereaza cu publicul Artmania. Cred ca probabil Deftones in Bucuresti ne afecteaza putin. In Bucuresti e foarte greu sa faci evenimente in august. Eu nu as fi pus Deftones in august nici daca nu era Artmania in acelasi weekend. In august e greu pentru ca Bucurestiul e aproape gol. Luna august e cea mai buna perioada sa stai in Bucurestiu - nu circula masinile, terasele sunt goale, toata lumea merge fie la mare, fie la munte. Pe langa asta, e foarte cald. Una e sa te duci la un concert in Piata Mare in Sibiu, e trendy, e cool, e concediu, e relaxare si alta e sa te duci in Polivalenta sau in Arene.

Camparea, promisiunea pentru viitor

R.: Cat de greu e sa strangeti in Sibiu rockeri din Romania?

C.V.: In ultimii ani a fost mult mai greu din cauza situatiei financiare triste la nivelul intregii tari. E greu sa platesti si un bilet de tren si cazare si masa si biletul de festival. De asta noi am pornit anul acesta campania cu 70 de lei abonamentul de festival, care e un pret foarte mic. Ca sa oferi posibilitatea tuturor sa poata participa. De la anul, speram sa crestem si spatiul de campare, sa incercam sa diminuam cat mai mult costurile, mai ales ca vin multi studenti. Pentru ei ar fi cel mai simplu.

R.. Care e cea mai grea misiune in organizarea unui festival?

C.V.: Cred ca strangerea de fonduri. Partea financiara.

R.: Avand sase ani in urma, care e trupa pe care ai vrut sa o aduci si nu ai reusit?

C.V.: Ce mi-as fi dorit sa vad anul acesta, Sully Erna de la Godsmack (vocalistul trupei - n.r.). Asta mi-ar fi placut mie.

R.: Au fost primii doi ani de Festival cu nume in mainstream in vremea aceea. In ultimii ani nu au mai fost nume asa mari.

C.V.: In 2009 au fost Nightwish care la momentul la care au venit au vandut sold-out Heineken Music Hall la Amsterdam si au fost headlineri la toate festivalurile de afara, erau headlineri peste tot pe unde au fost. Multa lume a venit sa ii vada din curiozitate, e un brand mare pentru lume, si pentru Romania, chiar si fara Tarja. Cred ca multi fani Nightwish vor aprecia concertul Tarjei. Eu am vazut-o live si e impresionanta, taie respiratia. Ea forta interpretului a pastrat-o, are in continuare si prezenta scenica, are o alta carisma. Iar in spate are muzicieni foarte buni. Nume mari au fost, Serj Tankian nu era cu System of a Down, dar in momentul acesta, SOD sunt headlineri la toate festivalurile la care participa. La noi nu neaparat ca Serj era atat de cunoscut ca si nume, dar ca si prestatie mie mi-a placut foarte tare. Mi se parea ca poate incepe o revolutie, daca dorea, chiar atunci.


Caseta

Festival pe fonduri europene

` Ne pregatim dupa editia din acest an, a sasea, sa accesam fonduri europene. Ne-am interesat si pentru dosar ne trebuiau cel putin sase editii. Editia de anul viitor, a saptea, vrem sa o facem cu fonduri europene. Astfel vom putea aduce mai multa arta la Sibiu, pentru publicul roman. Doar o expozitie importanta din afara sa o aduci la noi, te costa foarte mult transportul si asigurarea pieselor`, a declarat Codruta Vulc, pentru Agerpres
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 16 august 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter