SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Colegiul National "Octavian Goga" initiaza prima gala de recunoastere a valorii educatiei liceale

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

30 de propuneri de la liceeni si profesori din toata tara au fost inscrise in competitia "Manifesto", un concurs desfasurat in perioada 12 noiembrie-22 decembrie, care a surprins, in mare parte, teme privind lipsa spiritului civic si apatia comunitara. De altfel, la fel de importante au fost lipsa educatiei culinare si sportive, nevoia educatiei non-formale, precum si necesitatea cresterii respectului de sine al elevilor.


Sibiu, Galati si Turda, orase castigatoare

Cu toate acestea, transformarea relatiei dintre spatiul public si cetateni, suplinirea lipsei de educatie practica din scolile Roman esti printr-o platforma de dialog intre antreprenorii regionali si liceeni, dar si initierea primei gale care celebreaza valoarea in educatia liceala sunt cele trei teme castigatoare, ce vor fi puse in practica pe parcursul anului 2013. Propunerile vin din Galati, Turda si Sibiu, fiind sprijinite printr-un grant de 1000 de euro si doua granturi a cate 500 de euro. Ideea liceenilor sibieni are la baza respectul pentru educatie. Proiectul Colegiului National "Octavian Goga", intitulat "Gala Elevilor", nu doreste a promova o simpla rasplatire a elevilor eminenti, ci o recunoastere a celor cu rezultate deosebite in domenii precum sport, arta si implicare civica. Programul isi propune, in acest sens, sa promoveze valori neglijate de sistemul educational autohton, dar accentuate de cel european. "Institutiile abilitate pun accent doar pe aprecierea elevilor cu rezultate scolare foarte bune. Avand in vedere importanta valorilor europene, diversitatea si ascensiunea educatiei nonformale ca metoda de dezvoltare a sistemului educational si promovare a spiritului civic, consideram ca trebuie apreciati si promovati si elevii cu rezultate exceptionale in alte domenii, precum: sport, arta, activitate civica", spun reprezentantii echipei din Sibiu.



Åžomaj, orientare in cariera si culoare



insa si celelalte doua proiecte vizeaza teme de interes aparte. Pe de o parte, proiectul "Construim ziua de maine", ce apartine echipei Colegiului National "Mihai Viteazu" din Turda, identifica doua probleme importante in comunitatea clujeana, respectiv rata ridicata de somaj in randul tinerilor si lipsa unui sistem de orientare in cariera dedicat liceenilor. Comparand studiile regionale cu cele internationale, echipa din Turda realizeaza necesitatea unei legaturi intre antreprenorii de succes din regiune si elevi. Activitatile programului vin sa intareasca aceasta relatie, propunand sesiuni de training mediate de antreprenori locali, grupuri de interventie sociala regionala care implica liceenii, precum si un concurs de proiecte pentru stimularea gandirii aplicate. Pe de alta parte, proiectul "Coloreaza-ti orasul", conceput de Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, urmareste sa aduca un suflu nou in viata urbana a societatii. Program de transformare a spatiului public si de cultivare a gandirii creative, acesta va fi marcat prin fotografii, filme de scurtmetraj, expozitii de origami, instalatii de street-art si performance-uri generate de liceeni, ce vor umple orasul de energie si culoare.

Competitia nu se incheie aici. Asta pentru ca cele trei echipe castigatoare vor lua parte, intre 24 si 27 ianuarie, la Tabara de Iarna "Manifesto" de la Busteni, ultima proba de foc a concursului. Aici, timp de trei zile, liceenii vor beneficia de pregatire din partea unui trainer specializat in domeniul proiectelor sociale si vor sustine prezentarea finala a ideilor in fata unui juriu menit sa ii evalueze. Dupa aceste etape, se va decide clasamentul final, care sa duca la impartirea premiilor, care variaza de la 500 de euro la 1000 de euro.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 22 ianuarie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter