SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDr. Ileana Muntean: "Pediatria e cea mai frumoasa meserie"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Iubeste cu toata inima meseria pe care si-a ales-o si nu s-a visat nicicand altceva. Dr. Ileana Muntean si-a inceput povestea pe 17 septembrie 1945, cand s-a nascut in Viseu de Sus, Maramures. Dupa ce a terminat scoala in orasul natal, a vrut sa mearga mai departe, sa isi implineasca visul. Asa ca a ales Iasiul. A inceput Facultatea de Medicina de aici in anul 1963, iar cinci ani mai taziu, in 1969, a absolvit. Dar nu oricum. Ci ca sefa de promotie. Anii in Iasi nu i-au adus fericire numai la facultate, ci si in viata privata. Pe atunci, a fost colega cu Marina Muntean, sora celui care avea sa ii devina sot. Barbatul era mai mare cu zece ani decat Ileana, iar parintii nu prea erau de acord ca fata lor sa se casatoreasca, dorind sa o aduca cat mai aproape de casa, in Maramures. Nu la Sibiu. "Cand m-am maritat, a fost putin scandal, dar am trecut peste", spune dr. Ileana Muntean astazi, cu zambetul pe buze. impreuna, au doi copii si trei nepoti, de care se bucura nemarginit.

O pasiune nutrita de mica

Drumul pe care l-a ales in ceea ce priveste medicina a fost gandit inca din copilarie. "Dintotdeauna mi-a placut medicina. Faceam injectii la tot ce prindeam. Nici acum, daca as lua-o de la capat, nu as alege alt drum. Abia astept sa vin la serviciu", spune femeia, care acum se ocupa de fisele a circa 1.770 pacienti. Prima data, a fost repartizata in Pauca, de unde a facut naveta spre Sibiu trei ani. inca trei ani a mai facut de la Saliste si un an de la Ocna Sibiului. intr-un final, a gasit post liber la Sibiu. "in ziua cand s-au scos posturi libere la Sibiu am fost cu cea mai mare medie. Dupa sapte ani de naveta, ca mergeam si cu masina de lapte pana in Pauca, am reusit la Sibiu. Dar oameni asa sanatosi ca acolo nu am mai vazut", povesteste medicul. inainte de a ajunge sa lucreze in ~trand, a fost medic in cartierul Lazaret de la marginea Sibiului, iar cand a ajuns mai in centrul orasului "Fiecare bloc l-am luat in primire. Aveam si 70 de consultatii pe zi". Acum, are sertarele pline cu documente si fise ale pacientilor, adunate de-a lungul celor 45 de ani de cariera, dar pe care le-a presarat cu dragoste si migala. "Pediatria e cea mai frumoasa meserie. E o frumusete sa tot vina copiii la tine si sa iti zambeasca", adauga.

Cand nu este cu cei mici, in cabinet, zi de zi, ii place sa citeasca si sa stea in fotoliu. De asemenea, pasiunea ei este si inotul, pe care il practica de 20 de ani, de trei ori/ saptamana. Nici de la excursii nu se da in laturi si iubeste Vaticanul si Parisul. in tara, adora marea si valurile ei.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adriannab ( 26.03.2015 11:48 )
Bine v-am gasit! Am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune, care imi ofera multe oportunitați ca de exemplu piata online mondiala, foarte mult timp liber , bucuria de a lucra de acasa in fața calculatorului. Proiectul este la stagiul national , in scurt timp vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi, cu vise si dorința de independența financiara ! Cerinte:
- cunostinte minime PC
- necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time/full-time, la alegere. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Pentru mai multe detalii trimite pe adresa de email: b.adriana_01@yahoo.ro textul info
pentru primi toate informatiile necesare. Nu cereți informații pe facebook.


  

Alte stiri adaugate joi, 08 ianuarie 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter