SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Fosti politisti, arestati pentru furt

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Au dat repede legea pe fapte ilegale. Doi fosti politisti de la Politia Rutiera au fost retinuti, ei fiind acuzati ca au comis mai multe furturi din societati comerciale. Prejudiciul cauzat de cei doi fosti oameni ai legii este de aproximativ 1 milion de lei, spun reprezentantii Politiei Sibiu.

Cei doi barbati retinuti sunt fostii politisti Horatiu Bota si Vasile Iancu. Cei doi au fost angajati ai Politiei pana in 2010 - 2011, cand au fost dati afara pentru "neindeplinirea sarcinilor de serviciu ". Mai exact, cei doi ar fi fost implicati in numeroase scandaluri, inclusiv fapte de coruptie.

Bota si Iancu au fost retinuti de fostii lor colegi de la Investigatii Criminale si Investigarea Fraudelor. "Politistii din Sibiu au efectuat 11 perchezitii domiciliare la persoane banuite de savarsirea mai multor furturi din societati comerciale, cu un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei. Politistii de Investigatii Criminale si cei de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Sibiu au efectuat perchezitii domiciliare in localitatile Sibiu, Avrig si Bradu pentru destructurarea unei grupari infractionale, specializate in furturi din societati comerciale, comise pe raza judetului Sibiu ", a spus Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

La activitatile de luni, 31 martie, au participat si politisti de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Sibiu, precum si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale Sibiu. in urma perchezitiilor, politistii au ridicat, pentru cercetari, o motocicleta, anvelope auto, televizoare LCD, componente, piese auto si generatoare, bunuri despre care se crede ca ar proveni din activitatea infractionala desfasurata in perioada 2012- 2014 de catre cei doi barbati acuzati.

De asemenea, politistii au identificat si ridicat un pistol cu bile, precum si munitie, detinute ilegal.



Iancu, batut de fostii colegi?



Dupa efectuarea perchezitiilor, Bota si Iancu, ambii in varsta de 32 de ani, din Sibiu, au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat in form[ continuata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Iancu si Bota au fost dusi in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Cand au fost dusi de la Arest la Judecatorie, Horatiu Bota a spus ca nu stie de ce a fost ridicat de fostii sai colegi. "Nu stiu de ce m-au luat. Spun ca pentru niste furturi, dar nu aveam cum sa fiu eu, ca nu eram in Sibiu atunci. Nu aveam nici arme, nimic ", a spus Horatiu Bota. Vasile Iancu nu a vrut sa faca nicio declaratie. Mergea greu, se pare din cauza unei dureri la picior, dupa cum au spus rudele si prietenii care au asteptat la Judecatorie duba care ii aducea pe fostii politisti. "Uitati-va cum merge. E plin de sange. L-au batut mascatii. I-au rupt piciorul. Uite cum trage piciorul ", a spus unul dintre cei care au venit sa vada ce se va intampla cu fostul politist.

Reprezentantii Politiei Sibiu spun ca Iancu a opus rezistenta cand a fost dus la audieri, iar politistii au contracarat aceasta forta, insa nu confirma faptul ca Iancu ar fi fost batut.

Politistii sibieni continua cercetarile, pentru stabilirea intregii activitati infractionale. Pana la inchiderea editiei, judecatorii nu s-au decis daca sa emita sau nu mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Vasile Iancu sau pe numele lui Horatiu Bota.





UPDATE: Dupa cateva ore de audieri, judecatorii au decis arestarea preventiva a celor doi fosti politisti pentru o perioada de 30 de zile.


de Laura Buciu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 04 aprilie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter