SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



In lupta cu timpul

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Vreau sa fac o baie de o ora si nu un dus rapid, vreau sa mananc stand la masa si nu un sandvis pe fuga. Sunt franturi din monologul interior de zi cu zi al fiecaruia dintre noi.
Suntem dependenti de ceas, de exactitati si nu in ultimul rand de punctualitate. Suntem presati de timp, de ora fixa la care trebuie sa fim zilnic la birou si de numaratoarea fara sfarsit a ceasurilor petrecute in fata calculatorului. in mijlocul unor astfel de circumstante, ne-am dori cu totii sa ne intoarcem in timp, la varsta copilariei cand habar nu aveam „sa citim ceasul ". Sibienii se orienteaza mai degraba dupa ceasul de mana sau, mai nou, dupa mobil. „Nu mai port ceas de mana de vreo doi ani. Daca e nevoie ma uit la telefonul mobil dar in mare parte simt foarte bine timpul chiar si fara sa ma uit la ceas. Nu-mi place sa intarzii, mai ales la intalnirile cu fetele asa ca imi setez din timp alarme pe telefon care sa-mi reaminteasca evenimentele programate " spune un tanar. Pentru cei mai multi dintre noi a ne uita la ceas a devenit demult a doua natura, si cum ar putea fi altfel tinand cont de ritmul trepidant al vietii cotidiene? Problema se iveste in randul celor mici care, la un moment dat in viata, chiar din gradinita, ar trebui sa stie sa raspunda cu aproximatie la intrebarea adultilor gen „Cat e ceasul? ". Potrivit specialistilor americani, la 5-6 ani copilul ar trebui sa fie in masura sa indice ora exacta si jumatatile de ora, iar la varsta de sapte ani - inclusiv sferturile de ora.
CaT PRIVEŞTE „dotarea " locuintei cu ceasuri de camera, gama de modele existenta pe piata satisface toate pretentiile. De la ceasurile de birou si pana la cele de perete, designul de ultima ora variaza pe criterii cromatice, accesorii si marime. Din Sibiu putem cumpara ceasuri de perete, cu rame metalizate sau din plastic, cu aspect haios ca cele pentru camera copilului sau pendule in stil frantuzesc, dupa modelul celor de odinioara. Diferenta dintre atunci si acum este ca noile modele nu mai au carcasa din lemn ci din sticla in combinatie cu oglinda si pe deasupra sunt silentioase. Un trend avangardist care a inlocuit cu succes imaginea vechiului orologiu zgomotos din odaia bunicilor. Preturile la astfel de produse incep de undeva de la 60 de lei si pot urca pana la 300 lei daca respectiva pendula de generatie noua are din dotare accesorii cochete si de bun gust. Cele mai ieftine sunt ceasurile de birou, putand fi cumparate chiar si cu numai 10 lei din orice butic cu vedere la strada. O noutate pe piata sunt ceasurile denumite „Whatever ". Pe cadranul unui astfel de ceas cifrele sunt aranjate haotic, nu respecta o ordine anume si tranziteaza intreaga suprafata prin bule de apa astfel ca nicioadata acele indicatoare nu vor arata ora reala. Este solutia ideala pentru cei care, pur si simplu, isi doresc sa neglijeze cu buna stiinta trecerea timpului pentru a se elibera din stransoarea stresului cotidian.
de Liana GANEA


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




anna ( 17.09.2008 05:21 )
Comercializam autobuze , autocare , camioane de second hand la preturi minime


  

Alte stiri adaugate vineri, 11 aprilie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter