Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu au inchis la inceputul lunii februarie doua brutarii si un restaurant din judetul Sibiu. in urma controalelor efectuate inspectorii DSVSA Sibiu au descoperit depozitarea necorespunzatoare a materiilor prime si a produselor finite, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare si produse alimentare fara elemente de identificare, „in special cele expuse in vrac, carne tocata, branzeturi, legume si fructe ", arata dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu. Pentru deficientele constatate au fost aplicate 15 amenzi in valoare totala de 59.000 lei si 12 avertismente la persoane fizice si agenti economici din magazine alimentare, unitati de alimentatie publica si unitati de panificatie. in paralel, DSVSA Sibiu a autorizat pentru functionare o unitate de abatorizare porcine la Avrig, o unitate de abatorizare pentru bovine, ovine si porcine la Sibiu si o unitate de procesare lapte, tot la Sibiu, acestea urmand sa fie acreditate pentru comert intracomunitar si export.
de Stefan DOBRE