SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Intalnire cu Statul. Cu Statul la coada

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cozi si nervi pe masura

Sibienii au format cozi la ghisee, iar responsabilii institutiilor au trebuit sa mareasca personalul care preia declaratiile,starea de nervozitate atat din partea contribuabililor, cat si a functionarilor fiind una ridicata. Multi dintre cei care au stat la coada se intrebau de ce trebuie sa se plimbe pe la ghiseele celor trei institutii si nu s-a gasit o formula mai simplificata care sa-l ajute pe contribuabil. Ieri a fost ultima zi pentru depunerea acestor declaratii, astfel ca era de asteptat crearea acestei aglomeratii.

La AJOFM, 600 de declaratii depuse in trei zile

Cele mai mari cozi s-au format la ghiseele AJOFM Sibiu. in trei zile, s-au depus in jur de 600 de declaratii. Ieri, s-a inregistrat varful acestei actiuni, in conditiile in care s-a inregistrat peste 400 de declaratii. Pentru a incerca evitarea aglomeratiei, functionarii AJOFM Sibiu au deschis mai multe ghisee, fiind transferati chiar si functionari din alte compartimente ale institutiei care in mod normal nu au legatura cu aceasta activitate. Aglomeratie a fost, ieri, pe parcursul zilei, si la Casa Judeteana de Pensii Sibiu, unde sute de sibieni au venit sa-si depuna declaratiile. Pana la amiaza au fost inregistrate 248 de declaratii, iar functionarii institutiei au rezervat patru ghisee pentru aceasta actiune. Cei care au venit la Casa Judeteana de Pensii au avut la dispozitie doua modalitati de plata: casieria institutiei si contul bancar al Casei Judetene de Pensii, RO89TREZ57622210309XXXXX.

in schimb, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, numarul sibienilor care s-au lasat pe ultima zi pentru depunerea actelor a fost mult mai mic. Nu au fost cozi mari, dar au fost deschise trei ghisee. Au fost inregistrate 49 de declaratii. Oricum, numarul sibienilor care au venit a fost mult mai mare decat intr-o zi obisnuita de lucru. Potrivit noilor prevederi ale Codului Fiscal, persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, au obligatia de a depune cate o declaratie privind asigurarea in sistemul public de pensii, in sistemul asigurarilor pentru somaj, respectiv de a incheia contracte de asigurare in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Declaratiile de asigurare se depun o singura dat, pana in data de 25 a lunii pentru luna anterioara in care s-au realizat veniturile de natura profesionala, la casa teritoriala de pensii si, dupa caz, la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana din raza de domiciliu sau de resedinta a persoanelor asigurate. Aceste declaratii, in baza carora vor fi platite contributiile individuale, au fost publicate pe site-urile Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Nu se dau amenzi

Ministrul Muncii, Mihai Åžeitan, a declarat, ieri, ca cei care au venituri din drepturi de autor, conventii civile sau PFA-uri nu vor fi penalizati in cazul in care nu reusesc sa depuna la timp declaratiile. "Dupa ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalitati, daca se va dovedi reaua-credinta. Este normal ca oamenii sa invete (ce au de facut - n.r.), sa invete si cei care lucreaza cu ei", a spus ministrul. Mihai Åžeitan a mai spus ca sunt si conturi in care se pot depune bani. Ministrul a adaugat insa ca orice declaratie care intra intr-un sistem trebuie facuta manual, deoarece este nevoie de semnatura, iar pentru persoanele fizice inca nu exista coduri care sa permita semnatura electronica.(C.P., R.G.)


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 26 august 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter