SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Internationalizare fara precedent in Romania, la ULBS

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Universitatea " Lucian Blaga` din Sibiu, prin Departamentul de Relatii Internationale, a organizat ieri o conferinta prilejuita de extinderea fara precedent in Romania a proiectelor de cooperara internationala in materie de programe de mobilitate si nu numai, stiut fiind faptul ca Universitatea " Lucian Blaga` din Sibiu este singura din Romania partenera in programul Erasmus Mundus External Cooperation Window. 

Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu va incheia in cursul acestui an parteneriate cu universitati din mai bine de 30 tari, atat din Europa, cat si din Asia. Aceste parteneriate vor extinde cooperarile institutiei sibiene de invatamant superior, cooperari si mobilitati promovate odata cu intrarea ULBS in cadrul proiectului Erasmus Mundus External Cooperation Windows.

Incepand din acest an Dr. Daniela Preda, Director al Departamentului de Relatii Internationale al ULBS a fost promovata in board-ul programului al carui buget total este de aproximativ 5,5 milioane de euro. Iar ca recunoastere a prestantei institutiei sibiene, Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu i-au fost delegate atributiile de asigurare a managementului calitatii pentru cele aproximativ 30 de universitati din toate lumea, implicate in cadrul Erasmus Mundus External Cooperation Windows. Altfel spus, ULBS este cea care decide, care selectioneaza studentii si profesorii universitari acceptati in cadrul acestor programe mondiale. Atributiile de management al calitatii, sustenabilitate si managementul resurselor umane incredintate ULBS sunt aplicate sub directa coordonare a prof. univ. dr. ing Constantin Oprean, Rector.

La intalnire au participat numerosi studenti straini veniti la ULBS prin programele de mobilitate Erasmus si Erasmus Mundus External Cooperation Window, reprezentanti ai ULBS (directori de departamente, decani si responsabili de programele de mobilitate din cadrul facultatilor) si reprezentanti ai autoritatilor locale.

`Suntem prima si singura universitate din Romania care a intrat in Erasmus Mundus External Cooperation Windows. Am ajuns deja la al treilea proiect finantat de Uniunea Europeana pentru a incheia parteneriate cu universitati din afara spatiului european. Studentii care vor veni la noi vor fi ai nostri, noi le vom fi parinti si le vom asigura o calitate a sederii cum in putine locuri din lume gasesc`, a declarat rectorul Constantin Oprean.

Acesta a mai subliniat in discursul sau faptul ca internationalizarea este o prioritate pentru institutia de invatamant sibiana, facand o trecere in revista a proiectelor internationale la care ULBS este parte.

Dintre acestea subliniem:

* ULBS este singura universitate din Romania membra fondatoare a Initiativei Natiunilor Unite `Academic Impact`, initiativa care reuneste 422 de universitati si 37 de asociatii din 87 de tari;

* Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu a infiintat o catedra UNESCO pentru sustinerea managementului calitatii si procesului de invatare continua;

* Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu prin Biblioteca sa a fost selectionata, alaturi de mari biblioteci din tari ale Uniunii Europene, sa ia parte ca membru fondator la realizarea primei Biblioteci Virtuale Europene;

* Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu, alaturi de alte 3 universitati din Romania si 32 internationale sunt implicate intr-un proiect european de complexa evaluare institutionala bazat pe criterii mult mai variate decat cele facute pana acum;

Doi dintre studentii internationali, Vathana Seurn din Cambodgia (student la Facultatea de Jurnalistica a ULBS, pentru 3 ani) si Arja Asma din Arabia Saudita (care urmeaza facultatea de Medicina a ULBS) au prezentat pe scurt experienta lor in Sibiu si de student la ULBS remarcand prietenia cu care au fost tratati si multitudinea activitatilor extracuriculare (excursii, evenimente culturale, evenimente de sarbatori etc.) in care au fost implicati de catre membrii Departamentului de Relatii Internationale al ULBS.

`Pentru mine aici este o alta viata. Am si realizat un film pe care l-am trimis Comisiei Europene si am primit un feedback foarte bun. Este foarte important pentru mine sa am sansa de a studia aici, la Sibiu`, a declarat Seourin Wathana, unul din studentii veniti la Sibiu in cadrul proiectelor ULBS.

Cele doua noi programe de mobilitati internationale in cadrul carora Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu este singura care reprezinta Romania sunt Erasmus Mundus Mobility with Asia - East si Erasmus Mundus Mobility with Asia - West. Numarul studentilor care vor veni la Sibiu din cele aproximativ 30 de universitati din toata lumea este de aproximativ 100, dar va fi stabilit cu exactitate in perioada imediat urmatoare. In functie de cati studenti din toata lumea vor veni la Sibiu, tot atatia vor pleca de la ULBS in tarile partenere pentru a studia pe perioade cuprinse intre sase luni si trei ani.

In prezent, prin programele de mobilitati la Sibiu studiaza 40 de studenti din intreaga lume. In cadrul acestor proiecte ULBS are drept parteneri universitati din Franta, Germania, Italia, Polonia, Olanda, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Austria, Bangladesh, Cambodgia, Filipine, India, Laos, Nepal, Pakistan si Vietnam.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 28 octombrie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter