SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



La 10 ani de activitate, Bursa de la Sibiu se pregateste de fuziune

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a inceput negocierile privind vanzarea unui pachet de actiuni cu Bursa de la Varsovia, si se afla in stadii avansate de discutii cu alte trei burse mari europene, OMX, Deutsche Borse si Euronext.

Presedintele BMFMS, Teodor Ancuta,. a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate cu ocazia impinirii a 10 ani de activitate a Bursei de la Sibiu, ca institutia financiara se afla negocieri cu cel putin patru burse mari europene. La conferinta de ieri, BMFMS era asteptata sa anunte semnarea unei scrisori de intentie a unuia din investitorii cu care negociaza vanzarea unui pachet de actiuni al bursei sibiene, dupa cum aratase Teodor Ancuta in urma cu o saptamana. „Este insa prea devreme pentru a discuta despre viitorul partener ", a spus Ancuta, care a tinut sa arate ca si Bursa de la Varsovia reprezinta o institutie financiara de prestigiu in Europa, avand in vedere volumul mult mai mare de tranzactii realizate pe piata spot, comparativ cu Bursa de la Bucuresti.
Ancuta a mai declarat se arata dezamagit de esecul negocierilor privind fuziunea intre BMFMS si BVB. Teodor Ancuta a adaugat ca anumiti reprezentanti ai Bursei din Bucuresti au pus piedici institutiei de la Sibiu, insa nu a oferit nume. „Conducatorii bursei de la Bucuresti pe pun piedici. Este pacat ca nu am avut o singura bursa in Romania. Ei nu au vrut (Bursa de Valori Bucuresti – n.r.). Şi acum, de teama probabil, vor sa ne stopeze negocierile cu bursele europene ", a mai spus Ancuta.

Crestere cu 65 la suta a contractelor incheiate

BMFMS si-a fixat pentru acest an realizarea unui volum de contracte egal cu cel realizat in 10 ani de activitate, adica 6,2 milioane. Potrivit datelor BMFMS, in primele cinci luni ale acestui an au fost incheiate peste 2,1 mil. de contracte futures si options, adica cu 65 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Media zilnica de contracte incheiate in primele cinci luni ale acestui an este de 20.661. Cea mai bun luna din primul trimestru al 2007 a fost, pentru BMFMS, luna martie, cand au fost incheiate peste 589.000 de contracte. in primele cinci luni ale anului, cel mai activ intermediar de pe piata de la Sibiu a fost societatea SSIF Broker SA Cluj, cu 641.481 de contracte incheiate.

Derivate pe aur si pe actiunile Turbomecanica si Transelectrica

Bursa de la Sibiu a anuntat lansarea, de la 1 iulie, a tranzactiilor pentru contracte futures si options avand ca activ suport actiunile Turbomecanica, precum si a derivatelor pe aur. La 1 octombrie, BMFMS anunta lansarea tranzactiilor cu derivate pe titluri Transelectrica. Listarea instrumentelor financiare derivate a fost aprobata recent de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Noile contracte futures si options vor avea scadente la 3 si 6 luni, iar marimea unui contract reprezinta echivalentul a 1.000 actiuni. "Speram ca aceste contracte vor contribui la cresterea lichiditatii bursei din Sibiu", a declarat Teodor Ancuta.

Derivate si la BVB

BVB a primit autorizarea de la CNVM pentru tranzactionarea produselor derivate si, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache, va lansa piata de derivate in luna iulie. Potrivit lui Stere Farmache, sistemul de tranzactionare este pus la punct de mai bine de un an. BMFMS apreciaza ca lansarea derivatelor la BVB nu va afecta activitatea Bursei de la Sibiu.
de Laurentiu PARNICA


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 29 iunie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter