SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Litoral 2012: sibienii prefera Bulgaria si Grecia. Ca-i mai ieftin

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »


Sibienii au inceput sa caute mai mult agentiile de turism, pentru a-si programa concediile. Daca anul trecut, Turcia s-a dovedit fruntasa in topul preferintelor, vara aceasta destinatia spre care isi cumpara sibianul-turist bilet este Bulgaria.

Statiunile Albena, Nisipurile de Aur si Sunny Beach se dovedesc a fi cele mai cautate, atat pentru ca au preturi accesibile, dar si pentru ca serviciile oferite sunt de calitate, sustin cei din turism. " Turcia a fost detronata anul acesta, iar pe primul loc in preferintele sibienilor a urcat Bulgaria. De ce? In primul rand pentru ca au preturi accesibile. Pe Bulgaria se merge in general individual, sibienii preferand masina, iar un sejur de sapte zile, pentru doua persoane si un copil pana in zece ani, costa aproximativ 450 de euro. O oferta pentru Turcia de doua persoane, cu avion si toate taxele incluse, tot pentru sapte zile, pleaca de la 1.000 euro`, spune Ioan Zinca, directorul agentiei Transair Agency Travel & Events Sibiu.

Dupa Bulgaria, sibienii pornesc la drum spre Grecia, Spania si Turcia. Pe litoralul grecesc sunt preferate Insula Thassos, Insula Halkidiki, Corfu si Creta, in Spania predomina Costa Brava si Costa del Sol, iar in ceea ce priveste Turcia, sibienii aleg sa-si faca sejurul in Antalya.

Criza din Grecia nu conteaza

Grecia, chiar daca are problemele financiare, nu este ocolita de turisti, iar potrivit agentiilor de turism, numarul cererilor pentru Grecia a crescut cu peste 10% fata de anul trecut, in special pentru Halkidiki, in conditiile in care, pachetele de servicii cu zbor inclus costa aproximativ 500 euro in aceasta perioada. `Noi am ales sa ne petrecem, vara trecuta, luna de miere in Grecia. Am fost si in Creta si in alte orase si am fost multumiti de calitatea serviciilor, este o tara minunata si cu siguranta merita sa revenim acolo`, povesteste sibianca Monica Albu.

Litoralul romanesc ocolit de sibieni

Plajele Romanesti nu-l tenteaza pe turistul sibian. De vina par sa fie preturile piperate, conditiile de cazare care lasa de dorit si nu in ultimul rand apele, care nu sunt nici pe departe la fel de curate ca la bulgari sau la greci. Potrivit agentiilor de turism, `numarul celor care aleg sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc este in scadere, din cauza preturilor mari si a conditiilor precare de cazare`.

`Litoralul romanesc nu e agreat, lumea intra in agentie, intreaba si apoi alege tot o destinatie din strainatate. Situatia e oarecum normala, pentru ca nici anul trecut nu i-a interesat litoralul nostru. Clientii spun ca au calatorit destul de mult in strainatate si au vazut plajele de la Mediterana, asa ca au remarcat cat de mare e diferenta in privinta calitatii apei, a nisipului sau a plajei`, mai spune Ioan Zinca.

Sibienii care si-au petrecut anul trecut concediul in Mamaia, Costinesti sau Eforie Nord, nu vor sa revina si anul acesta pentru ca spun ei `e prea scump`. `Oferta autohtona s-a diversificat in ultimii trei ani, preturile sunt variate, dar conditiile lasa mult de dorit fata de ce se gaseste dincolo. In ceea ce priveste curatenia, serviciile suplimentare, dar si personal, Romania mai are mult de recuperat. Noi am ales litoralul romanesc pentru ca nu am mai fost la Marea Neagra de vreo patru ani, dar a fost destul de dezamagitor, mai ales in privinta preturilor`, spune Bogdan, un sibian care anul trecut a ales Costinestiul.
de Dorina Nitu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 12 iunie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 15 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter