SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Obiectiv: supravietuirea

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Daca nu ar mai fi atatea accidente, reprezentantelor auto din Sibiu ar avea o viata si mai grea decat cea de acum. Daca se poate asa ceva.Sibiul a cunoscut si inchiderea unor reprezentante auto-moto. Honda a inchis dupa un an de functionare, in urma unei investitii nu foarte mari, dar care a inclus si un service. Cu toate acestea, vanzarile de anul trecut s-au oprit la trei autoturisme livrate, ceea ce a dus la inchiderea reprezentantei de pe bulevardul Victoriei. Nici pentru Mitsubishi viata nu pare mai fericita: T.C. Plast, firma care a deschis show-room-ul de pe bulevardul Alba Iulia, a intrat in insolventa. In fine, dupa ce au deschis cu speranta un show-room la Sibiu, cei de la Ducati, reprezentati prin Moto Morini, s-au vazut nevoiti sa se rezume doar la un birou."Creditarea este, practic blocata. Anul trecut am avut un singur client care a reusit sa ia un credit, desi avea un salariu maricel. A reusit sa ia creditul cu un avans de 50%, iar perioada maxima de creditare era de 50%", spune Dana Molnar, din partea reprezentantei Ducati. Ea spune ca oricum, piata din Sibiu nu are, inca, un public clar Ducati.In ce priveste piata auto, potrivit statisticilor de anul trecut, nici cei de la Porsib, dealeri Seat, nu stau foarte bine. "Nu vom inchide portile, asta e clar. Suntem si vom ramane pe piata. Speram intr-o usoara relansare a pietei, acum ca se poate ajunge la o prima de casare de 2.700 de euro. Sper ca din iunie, iulie, cel tarziu august, sa resimtim o usoara crestere a pietei", spune Laura Ilie, directorul de vanzari al Porsib. Reprezentanta sibiana a Seat pregateste si noi lansari de modele in acest an: Ibiza ST si Exeo ST. "Deocamdata, principala problema ramane creditarea. Am avut potentiali clienti persoane fizice ale caror venituri le permiteau plata ratelor. Dar, cu toate acestea, nu au primit credite. Sa nu mai vorbim, insa, de persoanele juridice", adauga Laura Ilie.

Piata isi revine peste doi ani
Si fostii dealeri sibieni sunt de parere ca, in mod normal, anul 2010 nu ar trebui sa aduca "disparitii" de pe piata dealerilor auto din Sibiu. "Au avut si au probleme cei mici. De exemplu, Honda a disparut pentru ca in Sibiu nu prea exista astfel de masini. Altfel sta situatia in cazul VW s-au BMW. Ale caror reprezentante, in cele din urma, isi permit sa traiasca chiar si numai dupa service-urile pe care le detin. Masinile fac accidente", spune fostul dealer auto. Potrivit acestuia, 2010 ar trebui sa fie un an liniar din punctul de vedere al afacerilor in domeniul vanzarilor auto. "Anul 2009 a fost o grea lovitura si din punctul de vedere al cursului valutar. Majoritatea si-au construit un buget pe un pret al monedei europene de 3,7 - 3,8 lei. Dar euro a urcat la 4,2 lei, ceea ce a dus la pierderi imense, chiar numai din schimbul valutar. De aceea cred ca cine a rezistat si a trecut de 2009 o sa mai reziste pe piata sigur in urmatorii 20 de ani. Dar, despre revenirea pietei nu cred ca putem vorbi mai devreme de 2012".Dacia.

Din varful clasamentului

Ca in fiecare an, lider al vanzarilor in Sibiu ramane Dacia. "Chiar daca am fost primii, chiar daca ne-a crescut cota de piata, vanzarile ne-au scazut cu 50%", spune Stefan Dorian, managerul dealerului sibian al Dacia, SC Emilian. El crede ca 2010 nu va aduce scaderi fata de 2009. Cat priveste cresterile... "Consider ca pentru Dacia va fi o situatie stabila. Ma bazez aici pe faptul ca actiunea Remat se adreseaza din acest an si firmelor, ceea ce ne ajuta pe partea utilitarelor. Cu posibilitatea suplimentarii masinilor de casat la trei bucati, este iarasi un fapt care va ajuta in mod sigur. Iar pentru Dacia conteaza si faptul ca din acest an nu vor mai fi alocate fiecarui producator numarul de masini care sa fie vandute prin programul Remat. Dacia isi epuiza numarul, iar clientii erau obligati sa apeleze la alte marci", adauga Stefan Dorian. In fine, el crede ca Dacia se va consolida si mai mult din aprilie. "Atunci va fi lansat SUV-ul Duster. Eu l-am vazut si pot spune ca va schimba complet viziunea asupra brandului Dacia".
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 25 ianuarie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter