SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Peste jumatate dintre sibieni si-au votat alesii locali

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Peste 200.000 dintre locuitorii judetului Sibiu au intrat ieri, in una din cele 366 de sectii de votare deschise in judetul Sibiu, pentru a-si alege primarul, consiliul local, presedintele Consiliului Judetean si consilierii judeteni. Deschise la ora 7.00, sectiile de votare s-au inchis la ora 21.00, dupa o zi din care au lipsit incidentele majore.

Potrivit Biroului Electoral Judetean, prezenta la vot, in judetul Sibiu, la inchiderea urnelor, a fost de 54,60 la suta, judetul nostru fiind pe locul 30 in tara.

Alegatorii din mediul rural au mers in numar mare la vot, inregistrandu-se o prezenta de peste 66 la suta, in vreme ce la orase au votat mai putini dintre cei cu drept de vot.

in intreg judetul sunt 378.039 de persoane cu drept de vot, dintre care 144.895 doar in municipiul Sibiu.

Contestatii la BEJ

Nici nu incepuse bine votarea, ca la Biroul Electoral Judetean ajunsese prima contestatie. Åžase persoane din Åželimbar au contestat-o pe presedinta Sectiei 1 din comuna intrucat ar fi sigilat urnele de sambata seara, si nu in dimineata alegerilor. La Sectia 1 Åželimbar procesul de votare nu a fost intrerupt din cauza contestatiei. Potrivit BEJ Sibiu, in urma verificarilor facute ca urmare a sesizarii depuse, s-a constatat ca nu sunt buletine de vot in urne si totul este conform legii. "BEJ nr. 34 Sibiu a constatat ca sigilarea urnelor sambata s-a facut anterior orei si termenului prevazute de lege, insa in urma verificarilor efectuate de Biroul Electoral al Sectiilor de votare in prezenta Politiei nu s-au depistat buletine de vot in urne, totul fiind conform legii ", se arata intr-un comunicat de presa transmis, duminica, de catre BEJ Sibiu.

Åži Dan Condurat a facut o sesizare la BEJ. Candidatul PP-LC la sefia Consiliului Judetean Sibiu a facut contestatie la Biroul Electoral Municipal impotriva panourilor electorale. Contestatia a fost declarata ca nefondata. Dan Condurat a adresat o contestatie catre BEM cu privire la panourile electorale instalate in oras ale candidatilor FDGR, USL si PDL la Primaria si Consiliul Judetean Sibiu. Potrivit acestuia, "panourile respective sunt incastrate pe domeniul public, inchiriate, concesionate, de la persoane fizice ori juridice " si exista si "parteneriate publice-private ", fapte pe care acesta le considera "o inc[lcare grava a legii ". Biroul Electoral Judetean Sibiu a respins contestatia, ca fiind nefondata.

Urna mobila a fost solicitata doar pentru 9 persoane

in municipiul Sibiu, doar noua persoane au solicitat, potrivit raportarilor facute de sectiile de votare, sa-si exercite dreptul de vot la urne speciale. Potrivit Biroului Electoral Municipal, a fost vorba de doua persoane internate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, de una de la Caminul de Batrani si de inca sase alegatori care au solicitat urna speciala la domiciliu, pentru a vota. 

Potrivit prevederilor legale, pentru alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora, ca o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii - stampila cu "Votat" si buletine de vot - la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea.

Cea mai mica sectie

Cea mai mica Sectie de votare a fost Sectia 106 din statiunea Paltinis. Pana la ora 17, doar 10 persoane din cele 33 cate erau arondate isi exercitasera dreptul la vot. in ziua votului, la Paltinis a plouat, iar prezenta mica la vot a fost si din aceasta cauza, dar si pentru ca majoritatea celor care au domiciliul in Paltinis erau plecati.

in judetul Sibiu au mai fost sase sectii al caror numar de alegatori arondati nu depasea o suta: Sectia 3 din satul Romanesti, comuna Blajel (52 de alegatori), Sectia 7 din satul Petis, comuna Åžeica Mare (55 alegatori), Sectia 3 din comuna Micasasa (70 de alegatori), Sectia 4 din satul Ghijasa de Jos, comuna Nocrich (80 de alegatori), Sectia 3 din comuna Bradeni (85 de alegatori) si Sectia 5 din comuna Laslea (96 de alegatori).

Amendat pentru ca si-a filmat votul

Un barbat in varsta de 24 de ani a fost sanctionat cu amenda de 2.200 de lei pentru ca si-a filmat votul. Incidentul a avut loc in satul Mag. "Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul ca in localitatea Mag, in sectia de votare, o persoana de sex masculin a patruns si a filmat cu telefonul mobil in interiorul cabinei de vot. in urma verificarilor efectuate de echipa de cercetare a evenimentelor s-a stabilit faptul ca un barbat din localitatea Mag a patruns in cabina de vot a Sectiei de votare nr. 8 din localitatea Mag si a inregistrat cu functia video a telefonului mobil propriul buletin de vot", a spus Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu. Cosmin G., in varsta de 24 de ani, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.200 de lei conform art. 103 lit. m din Legea nr. 67 din 2004, republicata, respectiv "refuzul de a se conforma dispozitiilor presedintelui biroului electoral al sectiei de votare cu privire la asigurarea ordinii in localul de vot ".

Tot ieri o persoana a fost reclamata ca ar fi primit mita electorala la Åžura Mare. Se pare ca suma pentru care acel om si-ar fi vandut votul este de 50 de lei. Un alt incident a fost reclamat de un candidat care a sesizat politia ca presedintele sectiei de votare de la Alana nu l-a lasat sa intre in sectie. "in judetul Sibiu, de la inceputul procesului de votare si pana la ora 16,30, au fost sesizate 17 incidente electorale. Din totalul acestora doar un singur incident a fost confirmat, 14 fiind neconfirmate, iar dou[ incidente se afla in curs de verificare. Dintre acestea, doua au fost constatate in mediul urban si 15 in mediul rural, majoritatea fiind sesizate prin Sistemul Apel Unic 112 ", a spus Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu.
de Laura Buciu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 11 iunie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter