SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Pictura Bisericii de pe str. Constitutiei, sfintita: "E rodul dragostei dumneavoastra!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Duminica a fost o dubla sarbatoare pe strada Constitutiei. Aici, la Biserica cu hramul "Nasterea Domnului", dupa obisnuita slujba duminicala, care pe 6 iulie a fost dedicata Vindecarii slugii sutasului, a urmat sfintirea picturii din sfantul lacas de cult. Enoriasii, alaturi de autoritati locale si judetene, au fost partasi la acest eveniment. Atat sfintirea picturii, cat si Sfanta Liturghie Arhiereasca au fost oficiate de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, inconjurat de un sobor de preoti. In alocutiunea sa, acesta a tinut sa aminteasca faptul ca, odata participand la slujba de la Biserica, in general, nu pleci singur. Ci cu sufletul plin de liniste si pace, ducand acasa un colt din harul dumnezeiesc primit in lacasul de cult.

Participanti de seama

O duminica insorita a pregatit Dumnezeu pentru evenimentul de la Biserica de pe strada Constitutiei. Acesta nu a adunat numai oameni de rand si preoti, ci si reprezentanti ai judetului, care au tinut sa fie prezenti la marele eveniment de sfintire a picturii. Printre acestia s-au numarat Ioan Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean, general de brigada prof. univ. dr. Ghita Barsan, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Ilie Mitea, directorul Agentiei Domeniilor Statului, lt. col. Laurentiu Cosmin Balcu, inspector sef al ISU Sibiu, Emil Citrea, directorul Curtii de Conturi Sibiu, deputatul PNL Ioan Tamaian, avocatul Nicolae Uca si numerosi directori ai Deconcentratelor. De asemenea, nu a lipsit in aceasta zi nici pr. Ioan Lupescu, cel care, in urma cu circa 14 ani, a inceput constructia sfantului lacas. In timp, s-a mutat in Statele Unite ale Americii, iar duminica s-a intors special in tara pentru a fi prezent la evenimentul de suflet.

"E creatia dumneavoastra!"

Dupa sfintirea picturii, a vorbit pr. protopop Ioan Cosa, care a multumit tuturor celor care i-au fost alaturi in acest demers, inca de la asezatul primelor proptele ale asezamantului. "E creatia dumneavoastra!", a spus acesta. De altfel, a multumit indeosebi si ctitorilor, amintindu-i aici pe Gigi Becali, dr. Ilie Vonica, plecat prea devreme dintre noi, ing. dipl. Ilie Carabulea si Ioan Suciu. Un alt aspect amintit de pr. protopop Ioan Cosa a fost si latura sociala de care se "ocupa" Biserica. La demisol, se afla o cantina unde 50 de necajiti, care se lupta cu propria existenta, primesc, din 2008, o masa calda, la pranz. "Multumim tuturor celor care sprijina Biserica si pe cei nevoiasi si doresc sa continue acest gest crestinesc", a adaugat inimosul preot paroh.

Dupa sfintirea picturii sfantului lacas, invitatii s-au mutat la agapa crestineasca, rganizata la restaurantul "Grand Hotel" din Dumbrava Sibiului, unde au continuat bucuria sfintirii picturii sfantului lacas.

Poveste de aproape doua decenii si jumatate

In ceea ce priveste istoria Bisericii de pe strada Constitutiei nr. 26, ea dateaza inca din anul 1990, sub predicile pr. paroh Ioan Lupescu. Atunci, nu avea lacas de cult propriu, iar slujbele religioase pentru credinciosii acestei parohii se oficiau in lacasurile parohiei Sibiu Laz aret II. Abia dupa anul 2000, a luat nastere constructia care gazduieste astazi Biserica. Dintr-o magazie de mobila situata pe terenul invecinat al amplasamentului bisericii, a luat fiinta un lacas de cult provizoriu pentru slujbele dedicate credinciosilor. Cel care a oficiat pana atunci slujbele, pr. Ioan Lupescu, a plecat in America, parohia ramanand astfel vacanta, iar lucrarile la acte stagnand. La inceputul lui 2001, este numit pr. paroh Ioan Cosa. El a marcat un nou inceput. In acel moment, s-a reluat intocmirea actelor si s-au obtinut avizele necesare. Biserica a fost proiectata de arhitectul Liviu Niculiu, forma sa fiind de cruce greaca. De altfel, ea se aseamana cu Biserica Manastirii Cozia si Biserica Sf. Nicolae din cartierul Lazaret Sibiu. Pictura Bisericii a fost realizata in perioada 2008-2014, de Marcel si Daniel Codrescu, ultima trasatura de penel aplicandu-se pe 4 martie, anul acesta.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 08 iulie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter