SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPremii pentru elevi in festivalul Huet.Urban

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Alaturi de premiile pe care le va oferi sibienilor ce și-au reabilitat in mod exemplar casele din centrul istoric al Sibiului in ultimii ani, Fundația Heritas, organizatorul Festivalului Huet.Urban va oferi premii elevilor sibieni interesați de patrimoniu și reabilitarea lui.

Premiile, in valoare totala de 1500 de euro vor fi imparțite pe trei categorii, pentru elevii de ciclu primar, pentru cei de gimnaziu și pentru liceeni. Fiecare școala din județul Sibiu urmeaza sa nominalizeze o singura clasa pentru fiecare dintre cele trei categorii. Elevii trebuie sa iși puna la incercare creativitatea și sa realizeze desene sau machete pe tema protecției patrimoniului. Desenele vor fi tiparite și apoi expuse in cadrul festivalului Huet.Urban. inscrierile se fac la sediul Fundației Heritas, in Piața Huet, pe mail la adresa office@heritas.ro sau la numarul de telefon 0269/211.988. Mai multe detalii pe www.heritas.ro.

Prima ediție a Festivalului Huet.Urban va avea loc intre 7 și 8 mai. Festivalul reunește sub aceasta denumire toți locuitorii Pieței Huet, fie ca sunt firme, cafenele și restaurante sau locatari ai zonei. Timp de doua zile, Piața Huet se va transforma in scena pentru spectacole de muzica și dans, pentru proiecții de film, in ateliere meșteșugarești sau in bucatarii ambulante unde maeștri bucatari ai Ardealului vor delecta sibienii cu conceptul de slow-food.

Targul de produse tradiționale Slow Food este organizat de Fundația Adept Transilvania impreuna cu parteneri din Tarnava Mare și Turda. Conceptul de slow food a aparut la sfarșitul anilor 90 ca o alternativa la stilul de viața din ce in ce mai grabit și la mancarea nesanatoasa din fast-food-uri.

la standurile meșteșugarești sibienii vor avea ocazia sa vada la lucru meșteri constructori, dulgheri, fierari, vor putea invața din tainele acestor meserii de la unii dintre cei mai buni practicieni. Copiii vor participa la felurite ateliere meșteșugarești organizate de companiile de profil ce vor fi prezente in cadrul acestui festival. Printre meșterii ce vor fi prezenți la Huet.Urban se numara și calfele calatoare, tineri meșteșugari din toate colțurile lumii veniți la Sibiu in ultimii ani in cadrul unui proiect tradițional, devenit intre timp o adevarata atracție culturala a Sibiului.

sambata seara, in prima zi a festivalului Huet.Urban, pe scena din Piața Huet urca Vlaicu Golcea și Maxim Belciug pentru un spectacol extraordinar. Rezumat intr-o expresie, Babel este un spectacol electro-barock pentru gusturi fine. O imbinare de idiomuri, epoci și stiluri diferite in care mari compozitori preclasici, Scarlatti, Sanz sau Bach sunt transpuși prin sunete electronice și acorduri de chitara.

Festivalul Huet.Urban este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

de Bogdan BRYLYNSKI
Sursa:
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 20 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter