SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Presedintele Sindicatului Pro Lex la Sibiu: Politistii nu au carburant pentru interventii. Iar multe Logan-uri trebuie reparate!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Presedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, sustine ca politistii se afla de multe ori in imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului, sustinand, totodata, ca foarte putine dintre masinile din dotare sunt in stare de functionare.

Presedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca lipsa carburantului nu este singura problema cu care se confrunta politistii, acestia fiind de multe ori in situatia de a gasi solutii imediate pentru a suplini lipsa de dotare, aceste nereguli fiind semnalate ministrului de resort.

"Avem probleme la nivelul intregii tari in ceea ce priveste logistica necesara pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, in ceea ce priveste combustibilul, piesele de schimb. Exista practica de a se baza institutia pe resursele financiare ale politistilor. Sa spuna ca se descurca, trebuie sa se descurce. Ei bine, de ceva vreme nu se mai pot descurca, desi au interesul de a-si indeplini sarcina de serviciu si constientizeaza ca au nevoie de o masina care sa fie in stare de functionare. E interesul lor in primul rand, dar din cauza reducerilor salariale acest lucru nu mai e posibil. Din numarul mare de masini care sunt in dotare, foarte putine sunt in stare de functionare. Multe nu indeplinesc conditiile tehnice si as mai da un exemplu: imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Avem situatii concrete in tara: daca eu trebuie sa alerg dupa suspect cu masina, risc sa raman fara carburant", a spus Lincu.

Potrivit sursei citate, au fost cazuri in tara cand politistii aflati in urmarire au solicitat colegilor din teren ajutor pentru prinderea suspectului intr-o alta zona, dupa ce au ramas fara carburant.

"Am aflat de situatii in care dau prin statie (unui alt echipaj - n. r.), ca sa nu se faca de ras, sa opreasca in alta parte. Sau apeleaza la un alt echipaj sa aduca etilotestul, ca nu au minimul necesar. Aceste aspecte au fost remarcate si de actualul ministru de Interne", a afirmat Lincu.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Pavel Abraham, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca este nevoie de o evaluare serioasa la nivelul ministerului, pentru a stabili distribuirea cadrelor in raport cu sarcinile care le revin.

"Trebuie facuta o evaluare serioasa la nivelul ministerului. Apreciem ca efectivele nu sunt bine distribuite in raport cu sarcinile care le revin. Suntem ca o echipa de fotbal care joaca ori toata echipa in aparare, ori toata echipa in atac. Trebuie o reevaluare la nivel national, o reasezare in raport de atributiile care le revin, dar si de anumite suplimentari daca va fi necesar", a spus Pavel Abraham.

Reprezentantii Pro Lex spun ca au trei pretentii de la noul ministru de Interne: sa asigure resursa financiara necesara desfasurarii activitatii politienesti si de salarizare a angajatilor, sa asigure cadrul legislativ necesar desfasurarii acestei activitati si sa stabileasca liniile directoare de urmat ale institutiei.

Liderii de sindicat Pro Lex din tara au participat, la Sibiu, la o conferinta nationala avand ca tema protectia politistului si siguranta cetateanului.
de Dan Onescu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 18 mai 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter