SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Profesorul Iohannis a stat in gazda la Agnita, cu gandul la Carmen

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in Agnita, la scoala, prea putin isi aduc oamenii aminte de anii in care Klaus Iohannis a fost profesor. Directorul general de acum, Mirela Monica Petrut era studenta in acele vremuri. "Nu am colaborat. Eu eram studenta. Ma bucur foarte mult acum ca este presedinte, ca a lucrat aici ", ne spune directorul.

Nici scoala nu mai e cum era atunci. intre timp, Åžcoala nr. 2 s-a unit cu Colegiul Tehnic " August Treboniu Laurian ". Oamenii, in mare parte, au ramas aceiasi, doar timpul a trecut peste ei. Iar sasi nu mai sunt. Imediat dupa Revolutie s-au dus in strainatate. De aceea, niciunul dintre elevii care l-au avut pe Iohannis profesor nu mai este de gasit in Agnita. "Pe vremea aceea, la sectia germana erau sasi. Eu eram directoare la Åžcoala 2, unde a fost Iohannis repartizat si sotul meu a fost director la Åžcoala 1. El l-a prins pe Iohannis si inspector general. Au lucrat impreuna. A venit ca orice absolvent de facultate repartizat la noi. A venit cu repartitie guvernamentala pe sectia germana. A predat fizica si a avut completare si matematica la o clasa. A fost un profesor foarte bun, receptiv la chestiile practice, apreciat de colegi si de elevi. Nu se limita numai la lucrul la clase si facea expeditii in vacanta. Era foarte atasat de copii ", isi aminteste Lucia Flesaru, profesor de limba romana, fost director al Åžcolii nr. 2.

A stat in gazda, cu gandul la Carmen

Atunci cand a ajuns la Agnita, toata lumea stia ca profesorul Iohannis are o iubita, Carmen, fiica unui blanar. Asa ca toata lumea respecta acest lucru. Iar Iohannis, in fiecare sfarsit de saptamana se ducea la Sibiu. in Agnita nu avea unde sa stea, a`a ca locuia in gazda la un coleg profesor, care a plecat, mai tarziu, in Germania si acolo a si murit. Sotia lui Åžtefan Diezko, cel la care a stat in gazda tanarul profesor Klaus, era cea care tinea strict programul celor doi barbati din casa. Directorul scolii isi aminteste ca femeia le pusese celor doi profesori orarul pe usa. "Sotia lui Diezko era foarte ordonata si practica. Primisem o oaie si am fost sa o facem la ceaun la ei acasa. Ne-am distrat ca pe usa la camera lui Iohannis - eu asa ii spuneam, Iohannis - era o rama cu orarul si pe usa camerei lui Diezko alta rama. Iar doamna a spus: ", isi aminteste Lucia Flesaru.

Vorbea rar, dar placut

"Toata lumea spune ca vorbeste rar. Asa e felul lui de a fi. Asa a vorbit ^ntotdeauna ", mai spune Lucia Flesaru, care este de parere ca ^ntotdeauna profesorul pe care l-a primit la Åžcoala 2 a fost un om cinstit. Un om corect. A fost sotul meu la el ca era un litigiu cu sala de sport c]nd Iohannis era inspector general. L-a lasat sa-si expuna punctul de vedere apoi l-a ^ntrebat daca are suta la suta dreptate. Sotul meu a spus ca nu chiar suta la suta, asa ca a chemat juristul, au discutat problema si sotul meu nu avea dreptate. De asta spun, ca este un om corect. A respectat legea, nu s-a g]ndit ca se cunosteau ", a mai spus directorul, fost profesor de limba rom]na.

Mergea la cules de cartofi

Cine si l-ar fi putut imagina pe Klaus Iohannis mergand la cules de sfecla sau de cartofi? Ei, bine, asta facea. Era tot timpul alaturi de colegi si de elevi. Åži cum erau trimisi la muncile campului, profesorul de fizica nu facea nota distincta. "Muncea in rand cu ei, la recoltat cartofi, sfecla. in rand cu toti. Copiilor trebuie sa le dai exemplu. Cum putea sa nu munceasca? Nu se punea problema! ", mai spus Lucia Flesaru.

 Ce isi doreste primul sef al profesorului Iohannis de la presedintele Iohannis? "Liniste. Vrem sa colaboreze cu premierul si sa mearga tara. Sa fie liniste ", spune femeia.

Oamenii din Agnita isi vor copiii acasa

in zona centrala a orasului, oamenii au iesit la birt. A fost o zi ploioasa ieri si s-au adunat sa povesteasca despre presedintele pe care il simt ca fiind al lor, ca a plecat de la ei. Duminica noaptea, si agnitenii au iesit in strada. Spun ca simt ca Iohannis va face totul bine si, poate, va redeschide fabrici. "il stim de cand era profesor. E om bun, cumsecade si a fost cel mai bun primar din judetul nostru. Daca a dat Dumnezeu si a ajuns presedinte, acum sa faca randuiala. Noi asa avem incredere. Sa dea drumul la fabrici, ca Agnita a avut fabrici multe, unde am lucrat noi, batranii ", ne spune Vasile Banu.

Partener la masa, verisorul lui Vasile, Gheorghe, ne spune ca la 72 de ani nu mai vrea nimic pentru el, ci pentru copii. "Sa ii dea Dumnezeu sanatate, sa ne angajeze copiii, ca sunt copii care nu au serviciu si multi sunt in strainatate. Agnita a fost candva un oras sasesc, cu fabrici multe. Domnul Iohannis ar face bine daca ar face randuiala in ara ca sa ne aduca copiii acasa ", ne-a spus si Gheorghe Banu.

La o masa alaturata, Gheorghe Onet spune ca are toata increderea ca Iohannis va face lucruri mari, caci "el e cu Europa ". "Nemtii sunt cinstiti si corecti. Eu sunt roman, dar romanii nu sunt buni. Agnita a avut cea mai mare industrie. Acum ne ajuta Iohannis, ca el e cu Europa ", ne spune omul.

Dam sa plecam, dar agnitenii abia incep sa isi dea drumul la vorba. Åži, ca treziti din visare, ne intreaba daca nu cumva am adus de la Sibiu vreun semn de la "domnul presedinte ". "Dar dumneavoastra stiti ceva? A spus domnul presedinte ceva de noi? ".


de Laura Buciu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 18 noiembrie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter