SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Se alege praful de sportul sibian - Bazele sportive, in moarte clinica

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

Sportivii sibieni se pregatesc pe unde apuca din cauza ca terenurile de sport dispar incetul cu incetul din peisajul orasului. Exista insa si cateva proiecte de construire a unor baze, dar lucrurile se misca destul de greu.
Daca anul trecut municipalitatea a fost prea ocupata cu organizarea festivitatilor dedicate Capitalei Culturale Europene si nu a inclus pe lista obiectivelor de investitii nici un proiect sportiv, pana anul acesta, situatia a scapat de sub control. Conform prevederilor legale, un teren de sport nu se poate desfiinta fara a se construi un altul, insa cand si daca se va intampla acest lucru ramane de vazut.
iNGRIJORAŢI de faptul ca vor pierde spatiile de antrenament si astfel performantele si numarul sportivilor va scadea, Clubul Sportiv Şcolar Şoimii a negociat cu Şcoala Nr. 25 din Valea Aurie pentru acordarea unui spatiu din curtea interioara in vederea amenajarii a patru terenuri de tenis. Sustinut de sponsori, CSŞ Şoimii isi propune construirea in cel mult doua luni a terenurilor cu suprafata de zgura iar protocolul semnat cu Şcoala Nr. 25 va include un program prelungit pentru membrii clubului aplicat pe trei din cele patru terenuri si selectionare a tinerilor sportivi in special din cadrul scolii. La momentul actual cluburile sibiene se pregatesc in cea mai mare parte pe terenurile din curtile scolilor desi calitatea proasta a suprafetelor nu permite o eficacitate a jocului. Eventualitatea folosirii bazelor sportive private pentru antrenament este exclusa din start datorita tarifelor mari de inchiriere, cluburile sibiene, nici chiar prin investitiile parintilor, nu-si permit sa pregateasca sportivii pe aceste spatii. „Una dintre problemele mari pe linie de sport este baza materiala. Sunt terenuri, s-au privatizat cum s-au privatizat, dar pentru cei tineri care vor sa faca miscare sportiva exista o baza total insuficienta ", a declarat directorul CSŞ Şoimii, Ioan Chindris.
UN ALT proiect al cluburilor sportive din Sibiu vorbeste despre construirea unui mare complex sportiv in Valea Aurie. Cu toate ca beneficiaza de sprijinul total al Primariei, cluburile nu pot incepe inca lucrarile la acest complex din cauza faptului ca nu se cunoaste situatia juridica a spatiului respectiv. Numarul mic de baze sportive ii afecteaza in aceeasi masura si pe amatori. Studentii, in principal, nu isi permit sa inchirieze foarte des un teren privat si aleg alte metode de relaxare, de cele mai multe ori sporturi in spatii inchise sau baruri. „Desfintarea terenurilor ar fi o mare pirtdere. Tinerii care doresc sa faca miscare merg acolo pentru ca sunt conditii destul de bune si pretul e accesibil. Daca nu vom avea spatiu pentru sport probabil ca o sa mergem la bere ", a spus Octavian Repede, student al ULBS. Desi recunosc ca sportul nu este o prioritate pentru municipalitate, reprezentantii sportului sibian spera ca in urmatorii ani Primaria va gestiona spatiile de pregatire si de competitie. Acestia sunt optimisti in ceea ce priveste viitorul sportului in Sibiu. „Sportul, cu siguranta, in urmatorii ani o sa ia amploare, probabil ca si parintii vor avea puterea economica sa plateasca scolile private care o sa apara si o sa creasca interesul pentru o buna educare si formare a copiilor ", a concluzionat Ioan Chindris.
de Teodor BOANTA


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 20 mai 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter