SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSoarta Greciei, in mainile sibiencei Delia Velculescu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sefa Misiunii Fondului Monetar International in Grecia este sibianca. Delia Velculescu a terminat Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu in 1993, fiind sefa de promotie. Profesorii isi amintesc ca Delia Velculescu a fost e o eleva de exceptie, iar fosta diriginta, Marcela Pripis isi aminteste ca "Delia, fara a fi nicidecum genul de copil tocilar, a stiut tot timpul ce isi doreste si a reusit ce si-a propus", spune diriginta promotiei 1993 a clasei a XII-a E.

Profesorul de matematica, Ioan Igna isi aduce aminte ca Delia era un copil cu o inteligenta nativa, care muncea foarte mult. "Era o clasa de exceptie, o clasa de olimpici. Delia avea o inteligenta nativa. Mergea la multe olimpiade. Era foarte desteapta si avea note bune la toate materiile. Nu avea cum sa fie sefa de promotie altfel", spune profesorul.

Dascalii fetei s-au bucurat foarte mult atunci cand au auzit ce rol mare va avea fosta lor eleva, acela de a avea grija de soarta Greciei si de iesirea acestei tari din criza. Ei sunt convinsi ca Delia va reusi sa indeplineasca si acest obiectiv.

Nu era tocilara

Marcela Pripis i-a fost diriginta Deliei doar in clasele a XI -a si a XII ? a, dupa prima treapta de liceu. "I-am preluat dupa prima treapta ca diriginte. Imi face mare placere sa vorbesc despre Delia, pentru ca era o fata extraordinar de serioasa. Clasa ei, per ansamblu, a fost o clasa de exceptie, cum rar intalnesti. O clasa in care elevii si bineinteles ca si Delia, mergeau la 3 - 4 olimpiade. Aveam cei mai multi olimpici. Delia, desi era o fata foarte deseteapta, era foarte modesta, de ajutor, venea cu idei, era prietenoasa. Nu era o tocilara. Participa la toate excursiile cu colegii, mergeau impreuna la ski, la distractii de-ale lor, cum aveau ei in vremea aceea", povesteste fosta diriginta.Meditata de Iohannis

Marcela Pripis spune ca Delia participa la Clubul Olimpicilor la Fizica si ca aici se pare ca l-ar fi avut, printre indrumatori, pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. ?L-am auzit pe Radu Limpede, coleg de clasa cu Delia, ca l-a avut profesor, dar nu la liceu, pe presedintele Iohannis. Nu se intampla la liceu acest lucru, domnul Iohannis fiind profesor la Brukenthal atunci. Dar Delia participa la sfarsit de saptamana la Clubul Olimpicilor la Fizica, la care participau profesori de la toate liceele si chiar profesori de facultate. Lucrau 3 ? 4 ? 5 ore duminica, la fizica, pentru olimpiade?, spune Marcela Pripis.

Desi traieste departe de Sibiu, Delia Velculescu a participat, in urma cu 2 ani, la intalnirea ce a marcat 20 de ani de la terminarea liceului, iar Marcela Pripis spune ca ?fata care a termiant liceul la Sibiu este la fel de frumoasa?.

Muncea mult

Profesorul de matematica, Ioan Igna, spune despre eleva sa ca invata la toate materiile, nu doar la materia acestuia. ?A fost sefa de promotie intr-o clasa extraordinara, de exceptie. Delia era o fata draguta, o eleva foarte buna, cu o inteligenta nativa. Cred ca avea materii preferate, dar muncea mult si avea note mari la toate disciplinele. Altfel nu aveam cum sa fie sefa de promotie. Cred ca si sora ei a fost sefa de promotie, dar sora nu a facut tot liceul aici. Cred ca numai clasa a XI si a XII, cand familia s-a stabilit in Sibiu. Delia, insa, a facut tot liceul la Sibiu?, spune profesorul de matematica al clasei a XII ? a E din promotia 1993 a Colegiului National Gheorghe Lazar din Sibiu, clasa de matematica ? informatica, o clasa care a avut 41 de elevi, dintre care aproape jumatate s-au stabilit in Statele Unite ale Americii si duc o viata foarte buna, bucurandu-se de apreciere profesionala

?Mana de fier? a Deliei i-a dat porecla de doamna Draculescu

Delia Velculescu este recunoscuta pentru "mana de fier" cu care gestioneaza finantele, fapt care i-a adus porecla, peste Ocean, de "doamna Draculescu", pornind de la legenda foarte cunoscuta printre americani a Contelui Dracula din Transilvania, potrivit presei centrale.

Inainte sa porneasca spre tinutul american, Delia a terminat Colegiul Lazar si intentiona sa urmeze Academia de Studii Economice (ASE), in Bucuresti. A primit o bursa de studii la Colegiul Wilson din Pennsylvania si a plecat in SUA. Acolo l-a cunoscut pe Victor Velculescu, pe atunci student la Facultatea de Biologie a Universitatii Stanford. Cei doi s-au casatorit si au impreuna trei copii. Delia Velculscur lucreaza la FMI de 15 ani, iar sotul ei a fost propus la Premiul Nobel pentur medicina in 2012, cand echipa condusa de Victor Velculescu punea la punct primul test genetic din lume care identifica tumorile cancerigene

Specialist in criza greceasca

Fondul Monetar International (FMI) a decis sa o numeasca pe romanca Delia Velculescu in postul de sef al misiunii FMI in Grecia, inlocuindu-l pe Rishi Goyal, a declarat marti seara, pentru AFP, un purtator de cuvant al FMI citat deAgerpres. ?Dupp doi ani in functia de sef al misiunii FMI in Grecia, Rishi Goyal va primi alte responsabilitati in cursul acestei saptamani?, a precizat purtatorul de cuvant al FMI.

Delia Velculescu este o economista care ?a lucrat cu echipa greaca in ultimii ani?, a adaugat reprezentantul FMI.

In 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicate economiei Greciei, iar in 2013-2014 a fost reprezentantul FMI in echipa de creditori internationali care a negociat pachetul de asistenta financiara acordat Ciprului.

Conform publicatiei elene ?Kathimerini?, fostul sef al misiunii Fondului Monetar International in Grecia, Rishi Goyal, este acuzat de comportament rigid si intransigent in timpul negocierilor cu precedentul Guvern de la Atena.

Saptamana trecuta, Grecia a obtinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiara (EFSM), bani suficienti pentru a asigura finantarea Greciei pana la finalizarea negocierilor cu creditorii internationali pentru un nou program de ajutor, al treilea de acest fel dupa 2010.
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 24 iulie 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter