SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Soarta Vointei depinde de Sibiu

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

Cu putin noroc si o mobilizare a catorva oameni de afaceri, Vointa ar putea readuce pe Municipal un vis al microbistilor sibieni: Liga I. 

Dupa cum spunea si patronul echipei, Ioan Hambasan, reunirea lotului a gasit Vointa in aceeasi pozitie `pe primul loc in campionat`. Insa ca sa ramana acolo si la finalul returului, Sibiul va trebui sa puna umarul serios la promovarea echipei. Succesul in fotbal depinde 90% de bani si apoi de seriozitate sau profesionalism. Iar in ciuda faptului ca Vointa e una din putinele echipe din fotbalul romanesc care nu are datorii nici la stat nici la jucatori, promovarea in prima liga inseamna mult mai multi bani decat pot oferi investitorii acum. `Am reusit sa mai aducem langa echipa doi investitori, dintre care unul local`, spune Ioan Hambasan, patronul echipei. Alaturi de echipa de investitori croita in jurul echipei exista o mare posibilitate ca clubul sa primeasca sprijin financiar din Germania. Grupul de investitori condus de fiul lui Franz Beckenbauer a trimis deja clubului o varianta de colaborare, transformarea Vointei in societate pe actiuni. `Suntem in faza in care trebuie sa stabilim distribuirea acestor actiuni. Discutiile exista insa finalizarea lor nu este imediata`, mai spune Hambasan.

In ciuda faptului ca a avut un tur de campionat ireprosabil, fara nicio infrangere, conducerea clubului e rezervata in a-si anunta lupta pentru promovare. `Obiectivul echipei a ramas acelasi, clasarea intre locurile 1-7. Nu ne vom da la o parte daca vom putea promova`, spune patronul clubului. Sperantele clubului se leaga in buna parte si de administratia locala. Vointa a depus o cerere de finantare pe agenda cultural sportiva a municipiului Sibiu, ramane de vazut daca aceasta cerere se va aproba si care va fi suma alocata din bugetul local pentru echipa de fotbal. Sprijinul care se asteapta insa de al administratia locala tine de modernizarea stadionului. Municipalul este programat pentru licentiere in data de 23 martie la Federatia Romana de Fotbal. In cazul in care echipa va promova, pentru a juca la Sibiu vor trebui investite fonduri serioase in stadion pentru a putea primi licenta.

In ciuda rezervei cu care se fac declaratii cand vine vorba de promovare, atmosfera in sanul lotului pare insa sa se schimbe. La reunirea lotului, fotbalistii au fost informati ca vor primi un bonus in cazul in care vor reusi sa promoveze. Asta in ciuda faptului ca sistemul de prime a ramas acelasi. De la reunirea echipei nu a lipsit niciun jucator. `Am discutat si cu antrenorii si nu cred ca avem nevoie de noi jucatori. Cu echipa din tur suntem pe primul loc, eu am incredere in ei 100%. Deocamdata nu pleaca nimeni, dar nici nu vine nimeni. Daca vor aparea anumite variante convenabile pentru noi, vom aduce maxim unul sau doi jucatori`, mai spune Hambasan. Desi Liga secunda este recunoscuta pentru aranjamentele care se fac, in special in retur, sibienii cred ca totul depinde de jocul lor. `Daca ne vom castiga meciurile, nu are ce sa se intample`, mai spune Hambasan. Vointa va juca cele mai grele meciuri ale returului in deplasare, la Petrolul si la Mioveni, principalele contracandidate la promovare.

Perioada de pregatire va incepe cu un cantonament in Sibiu, dupa care Vointa va pleca pentru 11 zile in Antalya, unde va disputa 5 meciuri de pregatire. Cel mai probabil, Vointa se va intersecta pe teren in Antalya si cu Gaz Metan Medias.
de Bogdan BRYLYNSKI


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 17 ianuarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter