SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Statie noua de epurare a apei pentru Ocna Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O statie de epurare noua, care va deservi o populatie de aproximativ 4.500 de locuitori va fi construita la Ocna Sibiului. in prezenta reprezentantilor firmei care a castigat licitatia de executare a lucrarii si a reprezentantilor SC Apa-Canal SA, ieri, in sediul Primariei Ocna Sibiului a fost semnat contractul de executie.

Lucrarea "Statie de epurare ape uzate menajere pentru localitatea Ocna Sibiului " face parte din cadrul Proiectului "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov ", cofinantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.

Valoarea contractului este de 6.022.843 lei, fara TVA, iar firma desemnata castigatoare este SC Constructii Napoca SA din Cluj Napoca.

Termenul de executare a lucrarilor este de 15 luni. Va fi construita o statie de epurare care va fi amplasata in zona strazii Podului, in afara localitatii Ocna Sibiului, pe malul stang al paraului Visa si va avea doua trepte de epurare: mecanica si biologica, fiind dotata cu platforme de uscare a namolului. "E o mare realizare pentru localitatea noastra. Iata ca in decurs de cativa ani, Ocna Sibiului a atras peste 16 milioane de euro, prin cele doua proiecte pe care le-a atras Primaria Ocna Sibiului si aceste doua proiecte pe care, impreuna cu SC Apa-Canal Sibiu, Primaria municipiului Sibiu si cu Asociatia de Apa Sibiu am reusit sa le aducem aici. Speram ca dupa aceste lucrari, Ocna Sibiului sa arate a oras european, a statiune. Sa speram ca vom avea si banii necesari pentru a termina toata infrastructura din Ocna, pentru ca mai sunt cateva strazi neasfaltate, astfel incat in 2 - 3 ani, tot ce exista in Ocna ca si strazi sa fie reabilitate cu apa, canal. Nu o sa mai vedeti defecte pe drum, cu tot felul de interventii, cu opriri de apa ", a spus primarul orasului Ocna Sibiului, Ioan Baltes.

Procesele tehnologice din statia de epurare a apelor uzate vor fi monitorizate online si corectate automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control si Achizitii de Date).

Prin aceasta investitie, SC Apa-Canal SA completeaza lucrarile prevazute in contractul "Extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din localitatea Ocna Sibiului ", semnat recent. Astfel, se realizeaza o infrastructura moderna de apa uzata in orasul Ocna Sibiului. Apa deversata va corespunde standardelor europene de epurare, reducandu-se gradul de poluare a paraului Visa. Investitia va aduce beneficii majore pentru sanatatea mediului si a populatiei din regiune.

"Sper ca in perioada urmatoare, care este de 15 luni, constructorul sa termine lucrarile si sa se incadreze in problemele pe care trebuie sa le rezolve, sa intram in probele tehnologice in mod corespunzator si statia sa functioneze corespunzator pentru a se deschide o noua pagina in istoria social-economica a orasului Ocna Sibiului. Avand extinderea si dotarile de rigoare, ea intr-adevar va indeplini baremul de oras, de statiune avand, alaturi de cele realizate de Primarie, un viitor luminos ", a spus directorul general al SC Apa-Canal SA Sibiu, ing. Mircea Niculescu.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 30 aprilie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 15 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter