SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Tribuna, aniversata cu Elena Gheorghe si Compact

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Tribuna, unul dintre cele mai vechi si longevive cotidiane din Romania, sarbatoreste 130 de ani de la aparitia primului numar, in mijlocul cititorilor. Proiectul aniversar, "impreuna din 1884", cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Casa de Presa si Editura Tribuna, culmineaza in 4-5 iulie, cu doua mega-concerte, gazduite de Piata Mare a Sibiului. Pe 14/26 aprilie 1884, la Sibiu aparea primul numar al ziarului Tribuna. Astazi, dupa 130 de ani, Tribuna isi sarbatoreste venerabila varsta printr-o serie de evenimente organizate pe tot parcursul lui 2014 si reunite sub genericul "impreuna din 1884 ". Startul s-a dat prin expozitia "impreuna din 1884 ", o calatorie in Istoria Sibiului din ultimii 130 de ani, prin articole si imagini publicate in Tribuna, de-a lungul anilor. De asemenea, peste 300 de elevi din Municipiul Sibiu au avut prilejul sa ia pulsul vietii in redactie si sa scrie articole, in cadrul atelierelor menite sa ii familiarizeze cu drumul de la eveniment la stire.

Festivalul Tau

Punctul culminant al evenimentelor aniversare va fi atins in 4 si 5 iulie 2014, odata cu Festivalul Tau, singurul eveniment muzical din Sibiu care se adreseaza intregii comunitati, fiecarui sibian in parte si turistilor, prin melanjul de genuri muzicale pe care il propune. Astfel, pe parcursul a doua seri, muzica si dansurile populare Rom anesti se intalnesc cu ritmurile pop, rock, latino si blues. Protagonisti in festival sunt nume de prim rang ale scenei muzicale romanesti. Vineri, 4 iulie, pe scena din Piata Mare, Tribuna promoveaza cultura traditionala romaneasc[ prin intermediul unui mega-spectacol folcloric sustinut de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului si invitati speciali. Sambata, 5 iulie, in Piata Mare, vom canta "Cantec pentru prieteni" alaturi de legendara trupa Compact. Elena Gheorghe va electriza apoi publicul cu ritmuri pop si latino, intr-un spectacol incendiar de muzica, dans si lumini. Este pentru prima oara in istoria Sibiului cand un ziar este sarbatorit in inima orasului, in Piata Mare, alaturi de mii si mii de sibieni.

Compact si zambetul din ochii tai

Paul Ciuci, solistul trupei, marturiseste ca asteapta cu nerabdare sa isi revada fanii din Sibiu. "Sibiul are in sufletul nostru un loc important si special. Ne leaga amintiri frumoase si unice... de exemplu aici in 1989 pe data de 18 decembrie ne-a fost dat sa vedem "in direct" sa zic asa, Revolutia romana... ne intorceam dintr-un turneu impreuna cu trupa Riff si am ramas pe strazile Sibiului aproape toata ziua ... Am avut de multe ori ocazia sa concertam in Sibiu, iar acum vom fi din nou alaturi de fanii nostri pe data de 5 iulie. Va promitem un concert plin de energie si in premiera pentru publicul de aici " Zambetul din ochii tai" un cantec nou al trupei Compact din viitorul nostru album", a declarat, pentru Tribuna, Paul Ciuci.

Sarbatoare pana la sfarsitul anului

Surprizele pe care Tribuna le-a pregatit Sibiului si cititorilor sai in acest an aniversar nu se opresc aici. Astfel, in octombrie, vom marca impreuna Ziua Mondiala a Patrimoniului Audio-Vizual prin filmul cu caracter documentar "impreuna de 130 de ani ", in cadrul caruia istoria Tribunei se impleteste cu cea a comunitatii sibiene in momente si fapte esentiale. Sibiul se vede in plan national si international si prin intermediul Tribunei. Pe parcursul acestui an, jurnalisti de prestigiu ai presei nationale viziteaza Sibiul, descopera locuri si fapte, participa la intalniri cu publicul, evenimente culturale si publica reportaje despre Sibiu in institutiile mass-media pe care le reprezinta, precum si in Tribuna. Åži pentru ca in lume exista cateva sute de publicatii tiparite sau online ce poarta numele Tribuna sau Tribune, cotidianul sibian va lansa o platforma de comunicare cu sapte dintre publicatiile surori. Anul aniversar Tribuna se incheie in luna decembrie de Gala "Sibiu si Tribuna, impreuna de 130 de ani ", menita sa rasplateasca fidelitatea cititorilor, colaboratorilor Tribunei si sa omagieze personalitatile Sibiului din domeniile cultural, administrativ, politic, educational, sportiv de azi.

TRIBUNA este singurul cotidian al judetului Sibiu care ajunge in toate localitatile si in aproape toate casele. Tribuna strange peste 21 milioane de cititori de-a lungul unui an: in fiecare zi peste 64.000 de oameni deschid ziarul Tribuna, iar 6.000 de vizitatori unici acceseaza site-ul oficial www.tribuna.ro. Tribuna vinde 10.899 de ziare zilnic, iar cu acest numar se situeaza deasupra vanzarilor inregistrate de cotidiane quality cu difuzare nationala, precum Adevarul si Jurnalul National. Cotidianul TRIBUNA a fost infiintat in anul 1884, de cativa romani ce il aveau in frunte pe Ioan Slavici, iar de-a lungul existentei sale, Tribuna a fost mereu pilon principal in sprijinirea vietii culturale din judetul Sibiu.

Proiectul "impreuna din 1884" este sustinut de partenerii nostri strategici: Jidvei, BRD Groupe Societe Generale, Meridiana Transfer de Bani, dar si de colaboratori: San Med, Assault Security, Buonavista Catering & Banqueting.




Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 17 iunie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter