SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



ULBS, laudata in Marea Britanie pentru internationalizare si multiculturalitate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sa studiezi intr-o tara straina nu e o noutate, nici pentru romanii care invata in alte tari, nici pentru strainii care vin in Romania pentru a urma studii universitare. Åži nu e o noutate studiul intr-o alta tara, mai ales in prezent cand studentii primesc chiar si burse in acest sens. E insa de remarcat faptul ca intr-o lume universitara foarte competitiva la nivel de schimburi studentesti, o universitate din Romania a fost laudata pentru programele internationale pe care le dezvolta si pentru climatul multicultural pe care il asigura studentilor ei. Åži nu vorbim nici de una dintre cele mai vechi institutii de invatamant superior din Romania, si nici de una dintre cele mai mari. Vorbim de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, care a fost recent laudata pentru amploarea si calitatea programelor internationale dezvoltate; iar laudele au venit tocmai din strainatate, de la Asociatia de media, comunicare si studii culturale pentru invatamant superior din Marea Britanie.

Au ales Romania dupa recomandari

"Multiculturalism si internationalizare in invatamantul superior din Romania" este titlul articolului pe care l-a publicat, in limba engleza, Asociatia de media, comunicare si studii culturale pentru invatamant superior din Marea Britanie. Autoarea radiografiaza internationalizarea existenta in universitatile din tara noastra si alege ca studiul de caz sa fie axat pe Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

"Un bun exemplu de internationalizare este comunitatea mica de studenti de la ULBS. in octombrie 2011, aici studiau aproape o suta de studenti din China, India, Pakistan, Bangladesh, Laos, Cambodgia, Vietnam, Nepal, Filipine, Belgia si Franta si toti alcatuiesc o familie fericita. Ramzan, Numera, Sumayya, Reema, Saba, Mohsin si Sajid, din Pakistan, Nazrul si Nusrat, din Bangladesh, Sounieng din Laos, Sebastien din Belgia si multi altii nu sunt doar nume ale unor studenti la diferite specializari, ci sunt oameni cu personalitati remarcabile, adanc implicati in activitati din viata academica si locala", scrie autoarea articolului.

Cum au ajuns acesti studenti tocmai la Sibiu, in momentul in care au avut 18 optiuni pentru viitorul loc de studiu? Multi au venit pe baza recomandarilor primite de la colegi studenti si profesori, care au laudat oamenii prietenosi si saritori, infrastructura extraordinara a universitatii si cursurile competitive predate in limba engleza. Autoarea articolului nu ii trece cu vedere nici pe studentii din Asia care, initial au ales alte universitati din Vestul Europei, dar apoi au ales sa se transfere la Sibiu.

Reactii la ULBS

Pentru Ioan Bondrea, fost decan al Facultatii de Inginerie si actual rector al ULBS, si pentru Daniela Preda, director Departamentul de Relatii Internationale al ULBS, studentii straini sunt bineveniti: sunt seriorisi, muncitori, responsabili, sensibili, iar prezenta lor aici inseamna fonduri suplimentare si prestigiu international pentru universitate, declara cei doi reprezentanti ai institutiei sibiene.

Articolul citat subliniaza si efoturile care s-au facut la ULBS pentru asigurarea unui climat multicultural de calitate: crearea Centrului Asiatic, organizarea de evenimente menite sa apropie studenti provenind din culturi foarte diferite, asigurarea unor conditii foarte bune de trai si de studiu etc.

Concluzia autoarei? Pentru vizitatorul care trece pragul Universitatii "Lucian Blaga" este o adevarata onoare sa fie invitat de studentii straini sa ii viziteze, sa manance impreuna cu ei mancaruri traditionale din tarile lor de origine. "Este dovada ca esti considerat o persoana speciala si ca ai devenit membru al familiei internationale de la Universitatea Lucian Blaga."


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 04 mai 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter