SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Vand urzici pentru paine

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Nu au nici apa, nici gaz, locuiesc in case de chirpici ca la inceputul secolului trecut, dar toti au antene parabolice.
Cam asa traiesc 20 de familii din localitatea sibiana Cornatel. Cei mai multi oameni traiesc muncind cu ziua sau din alocatiile copiilor. Pe fiecare casa troneaza insa o antena parabolica.
PARASCHIVA Negrea sta inghesuita intr-o locuinta pe care cu multa indulgenta o poti numi casa. Are doi copii minori, pe care ii creste singura, pentru ca sotul este la inchisoare de un an de zile. inchis pentru ca a furat sinele de cale ferata pe care circula odinioara mocanita. Are antena parabolica de un an de zile si plateste cate 20 de lei in fiecare luna. Munceste cu ziua pe unde apuca, dar venitul ei nu depaseste 200 de lei. „Traim din banii de ajutor social si alocatia copiilor. Satelit ne-am bagat sa avem si noi la ce sa ne mai uitam. Mai vedem un film, stim ce se intampla prin tara ", spune Paraschiva. Ea tocmai ne arata o plasa cu urzici proaspat culese. „Ma duc cu ele in piata la Sibiu sa le vand, sa mai fac un ban de paine pentru copii ", spune ea.
Chiar daca traieste de azi pe maine si abia se descurca cu banii, iar contractul cu firma de cablu expira abia peste un an, Paraschiva spune ca nu poate sa se faca de rusine si sa nu mai plateasca. " Am facut contractul pe doi ani de zile, acum nu ma pot face de minune si sa nu-l mai platesc ".
CaTEVA case mai incolo, Alexandru Boca este intr-o situatie asemanatoare. Are 35 de ani, nu munceste, pentru ca este pensionat pe caz de boala si traieste din ajutorul dat stat si din salariul sotiei, care lucreaza la un orfelinat din apropiere. Şi-a montat antena in urma cu doi ani, in special pentru a putea urmari meciurile de fotbal. Este nemultumit de oferta de filme a televiziunilor, asa ca are in plan sa treaca de la pachetul de baza, la unul in care sa aiba mai multe canale pentru filme. " imi place sa ma uit la sport: fotbal, box, tenis, orice sport. La filme nu prea ca nu mai am la ce. Pro TV si Antena 1 dau tot filme vechi. Acum vreau sa maresc pachetul sa avem la ce sa ne uitam ", spune Alexandru.
FAMILIA Popa este una dintre familiile care spun ca nu intampina nici un fel de problema in a achita abonamentul. Desi au trei copii si doar un singur membru al familiei lucreaza, venitul de aproximativ 1000 de lei lunar le ajunge pentru toate cheltuielile. „Mi-am montat antena in septembrie anul trecut, mai mult pentru stiri si filme. Acum, iarna, nu prea e de lucru pe afara si noptile sunt lungi, mai vedem o stire, un film... se merita ", a spus „capul familiei ", Adrian Popa.
de Teodor BOANTA


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 13 martie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter