SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Conferinta Internationala de Terapii Complementare si Holistice - trei zile la Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Termeni precum terapii complementare, medicina naturista, terapii holistice, bio sau natural au intrat in limbajul obisnuit al majoritatii oamenilor din zilele noastre. intr-o lume in care se duce o lupta acerba impotriva poluarii, verdele a devenit culoarea cea mai iubita, multi exponenti ai rasei umane incercand sa fie atenti cu hrana lor, dar mai ales cu un stil de viata echilibrat, dus cat mai aproape de natura, pentru a evita, astfel, imbolnavirile, dar si pentru a trata bolile, atunci cand ele apar.

Terapii Complementare si Holistice

Dincolo de natural, de produsele bio si de culoarea verde, tot in scopul mentinerii sanatatii, al ameliorarii bolilor si al vindecarii lor, au aparut si terapiile complementare, care folosesc tehnici de vindecare diferite fata de cele propuse si folosite de medicina alopata, cea pe care o cunoastem cu totii. Masajul bioenergetic, masajul reflexogen, tehnicile de relaxare, trainingul autogen (cel care imbina tehnicile de respiratie si autosugestie), tratamentele bioenergetice sunt doar o parte dintre aceste terapii, dupa cum a spus Johann Muller-Dragoman, terapeut in Terapii Complementare si Holistice si vicepresedintele Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania (ANATECOR). "De mic am avut niste perceptii si am constientizat ca nu sunt doar trup, ci si suflet", spune Johann Muller-Dragoman, care adauga: "in momentul in care constientizezi cine esti, iti dai seama ca esti mai mult".

De la terapeutul sibian, care a devenit cunoscut nu doar in tara ci si in Germania, aflam ca terapiile complementare vin sa insoteasca medicina obisnuita, care trateaza trupul. "Se practica trei tipuri de medicina: alopata (clasica), complementar alternativa (care implica in special terapiile naturiste), cauzala holistica (medicina spirituala)", adauga Johann Muller-Dragoman, aratand ca termenul de holistic vine din grecescul "holos", care denumeste intregul. Asadar, terapeutul holistic vede omul ca intreg, pornind de la trup si ajungand pana la suflet si spirit, boala aparand in momentul in care se produce o disfunctie a intregului. Pentru specialistii in terapiile complementare si holistice, boala este privita aproape ca o prietena, fiind "sansa omului de a evolua spiritual si te ajuta sa constientizezi ca ceva nu e bine", mai subliniaza specialistul sibian aratand ca prin terapiile holistice "vindecarea apare prin constientizarea cauzelor bolii, prin eliminarea tuturor cauzelor perturbatoare si prin propria schimbare".

Tehnologii neconventionale

intrucat terapeutii nu pun un diagnostic asupra unei posibile stari de boala, pacientii trebuie sa treaca prima data pe la medic, indiferent de problema de sanatate cu care se confrunta. Este un pas obligatoriu de urmat inainte de prezentarea la specialistul in terapii complementare si holistice, care apoi "face consultanta holistica", ne destainuie Johann Muller-Dragoman. "Se face o evaluare energetica sau energo-informationala, cu aparate de bio-rezonanta sau bio-feedback, dar si prin tehnici neconventionale", afirma terapeutul sibian, care arata ca tehnicile sale sunt bine primite atat in Romania, cat si in Germania. "Omenirea se indreapta spre spiritualitate si universul ne ajuta sa constientizam (...) Romanii sunt mai emotivi si mai credinciosi decat vesticii, care sunt mai rationali", suliniaza Johann Muller-Dragoman, adaugand ca la el ajung de cele mai multe ori oameni disperati, grav bolnavi, in fata carora medicina alopata nu mai da rezultat. Terapeutul spune ca aceste metode de vindecare, non-invazve si nedureroase, dau rezultate, si in plus "ne ajuta sa prevenim boala si sa ne intarim sanatatea". Potrivit lui Johann Muller-Dragoman, un mod bun de prevenire a imbolnavirilor este acela de a elimina sau reduce energiile de vibratie joasa, precum furia, supararea, frica, gandurile negre si de a cultiva iubirea divina si gandirea pozitiva.

Conferinta internationala

Sibienii interesati sa afle mai multe despre acest subiect sunt asteptati sa ia parte la Conferinta Internationala de Terapii Complementare si Holistice, care se desfasoara in perioada 5-7 noiembrie, la Sala Thalia din Sibiu. La eveniment sunt invitati sa participe: Oreste Teodorescu, g-ral Emil Strainu, ac. dr. Ovidiu Bojor, Viorel Pop, dr. Ionica Ciortan, Alexandru Pargaru si ec. Remus Tanase. in cadrul conferintei este deschis si un targ de produse naturale, de unde pot fi cumparate, printre altele, bijuterii, produse apicole, aparate de evaluare a starii de sanatate, suplimente nutritive, produse cosmetice, carti sau CD-uri cu muzica.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 04 noiembrie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter