SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



De trei ori mai multe investitii noi. Banii merg in strazi, poduri, scuaruri, o arteziana, instalatii de degivrare...

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Fata de cele 6,9 milioane de lei alocate din bugetul Sibiului pentru investitii noi pe parcursul anului trecut, proiectia bugetara pe anul ce tocmai a inceput prevede investitii noi de peste 20,4 milioane de lei. In total, bugetul alcatuit din banii orasului prevede pentru acest an investitii de 58 de milioane de lei, suma comparabila cu cele 56 de milioane investite anul trecut din bugetul local.

Potrivit listei de investitii pe anul 2011 elaborata de Primaria Sibiu, anul acesta nu mai este prevazut niciun leu pentru reabilitarea termica a blocurilor, dupa ce, nici in 2010, la fel ca in trecut, Municipiul Sibiu nu a fost inclus pe lista oraselor care primesc fonduri guvernamentale in cadrul Programului national de reabilitare termica.

Cresterea sumelor alocate pentru investitiile noi se datoreaza si creditului accesat de Primaria Sibiu de la BERD pentru investitii in infrastructura locala. Din cele 11,5 milioane de euro imprumutati, anul acesta vor fi cheltuiti putin 1,3 milioane de lei pentru podul peste Cibin in continuarea strazii Neculce, 1,55 milioane pentru reabilitarea pachetului de strazi Lupeni-Terezian, 1,6 milioane de lei pentru pachetul Calea Dumbravii - Turnisor si 0,45 de milioane pentru pachetul Gusterita - bvd. Victoriei. Licitatiile pentru aceste lucrari urmeaza sa fie lansate in perioada imediat urmatoare. Sume importante vor fi alocate si pentru reabilitarea catorva strazi din Orasul de Jos: 1,5 milioane pentru str. Turnului si Piateta Targul Pestelui, 0,5 milioane pentru Faurului, 0,8 milioane de lei pentru Ocnei si 1,58 milioane de lei pentru strada 9 Mai. In total, lucrarile ce vor continua si anul viitor la aceste strazi au o valoare de peste 20 de milioane de lei.

500.000 de lei vor fi investiti in acest an si in strada Neculce.

Un milion de lei pentru spatii verzi. Si o noua arteziana

Printr-un program cofinantat de Guvern, bugetul pe 2011 al municipiului prevede alocarea a unui milion de lei pentru reabilitarea a trei ei scuaruri din Sibiu, aflate "in stare de degradare evidenta": scuarurile Titeica, Petofi Sandor si Piata Cluj. Este vorba de o suprafata totala de peste 11.000 de metri patrati de spatiu verde, alei pavate sau locuri de joaca, in cadrul unui proiecte care urmareste si "realizarea unor miniparcuri de tip «peisager natural» cu functiune mixta: de promenada, odihna, recreere si contemplare". In afara de reabilitarea propriu-zisa a spatiilor verzi, aleilor si locurilor de joaca, din cei un milion de lei se urmareste si dotarea cu mobilier urban: 27 de banci de odihna, 16 cosuri de gunoi ecologice, 20 de stalpi decorativi de iluminat fotovoltaici, o noua fantana arteziana (Scuarul Titeica), doua module de joaca pentru copii si sapte toalete ecologice. In plus, in cele trei scuaruri vor fi plantati 892 de arbori si arbusti, noi garduri vii si peste 3.500 de flori anuale si bienale.

Anul podurilor si viaductelor

Pe langa proiectarea noului pod peste Cibin de langa Piata cu acelasi nume, ridicarea unuia in prelungirea strazii Neculce sau ridicarea unui viaduct peste calea ferata pe strada M. Kogalniceanu, un milion de lei din investitiile pe 2011 din banii Sibiului vor merge catre viaductul de la Gara Mica. Din respectivul viaduct inca de la inceputul lui 2009 au inceput sa se desprinda bucati de ciment, iar la finalul anului podul a fost si mai solicitat, in urma devierii traficului greu pentru lucrarile la podul peste Mures de la intrarea in Alba Iulia. Si tot la capitolul viaducte, Primaria aloca 400.000 de lei, din tot atatia necesari, pentru reparatii capitale la viaductul din Vasile Aaron.

Niciun leu la reabilitare termica

165.000 de lei a alocat, anul trecut, Primaria pentru proiectele tehnice necesare reabilitarii termice a unor blocuri comuniste din Sibiu. Anul acesta, la acest capitol nu mai apare niciun leu. In schimb, cresc sumele alocate lucrarilor de extindere a viabilizarii in Zona industriala vest: 1,5 milioane de lei, fata de putin peste 300.000, anul trecut. Cartierul Tineretului va beneficia de investitii de cinci milioane de lei (aceeasi suma a fost alocata si in 2010). O investitie importanta este amenajarea de spatii publice in Piata Mica nr. 25: 2,39 de milioane de lei sunt alocate pentru acest proiect vechi de mai bine de trei ani. Tot la capitolul consolidari imobile, cu o suma generoasa este finantata si lucrarea de pe Turnului 4: 1,34 de milioane de lei. Cea mai mare investitie in domeniul serviciilor, dezvoltarii publice si locuintei o reprezinta reabilitarea si modernizarea Scolii nr. 18, pentru care in acest an sunt alocati trei milioane de lei.

Primaria investeste in propriile sedii

Criza economica a intarziat investitiile de reabilitare a sediului administratiei locale situat pe bulevardul Victoriei. Din cele 1,54 milioane de lei aproximate a fi necesare pentru reabilitarea cladirii, in acest an sunt alocati primii 500.000 de lei. Si sediul din Piata Mare va beneficia, in acest an, de o investitie aproximata la 280.000 de lei. Este vorba de o instalatie de degivrare electrica, pentru jgheabul de colectare a precipitatiilor, situat pe perimetrul exterior al acoperisului, precum si pentru burlanele de scurgere existente. Pe acestea nu va mai ingheta apa, gratie unui viitor sistem de cabluri incalzitoare, senzori si termostat.

Bani pentru viitoarele proiecte

Cateva sute de mii de lei vor merge in acest an pe realizarea proiectelor tehnice si a detaliilor de executie pentru construirea unui nou pod peste Cibin (in locul actualului pod de fier de langa piata agro-alimentara) si reabilitarea a 22 de strazi plus a unui pachet de strazi din cartierul Marmelada. Cele 22 de strazi pentru care vor fi realizate proiectele de reabilitare sunt: Grigore Ureche, Tudor Arghezi, Orlat II, Preot Bacca II, Sacel III, Gheorghe Soima, Munteniei, Dobrogei, Anatol France, Masinistilor, Resita, Teilor, Vasile Parvan, Arad, Gusteritei, Cisnadiei, Principatele Unite, Strungului, Otelarilor, Macaralei, Tiglari (tronson Lacul lui Binder - Cartierul Tineretului) si Drumul Ocnei.

de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 13 ianuarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter