SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ninge in weekend, dar nu are cine deszapezi drumurile

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Cel putin precipitatii mixte vor cadea peste Sibiu in cursul zilei de sambata, daca nu cumva va ninge de-a binele, anunta meteorologii. Vestea ar trebui sa dea de gandit soferilor care vor sa circule pe drumurile nationale de pe teritoriul judetului Sibiu, avand in vedere ca, in momentul de fata, nu exista nicio firma angajata care sa deszapezeasca cel putin `peticul` de autostrada care ocoleste municipiul Sibiu. Compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din Romania (CNADNR), care prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri, ar fi trebuit sa angajeze o firma in acest sens, abia astazi (vineri, 25 octombrie) organizeaza o procedura grabita de achizitii de servicii.

Graba celor de la DRDP Brasov a aparut dupa ce, in 28 septembrie 2012, nicio firma nu a depus o oferta in cadrul licitatiei organizata pentru asigurarea serviciilor de intretinere a drumurilor nationale de pe raza judetului Sibiu pe perioada iernii 2012-2013. Suma pusa la dispozitie in cadrul amintitei licitatii a fost de 7,82 de milioane de lei, fara TVA. Pentru acesti bani, ar fi trebuit asigurata intretinerea/deszapezirea drumurilor nationale din judet (care masoara 267 de km, inclusiv cu centura) pe o perioada de cinci luni.

Cine mai doreste, cine mai pofteste?

Cum la `marea` licitatie nu s-a prezentat nimeni, in ultimele zile cei de la DRDP Brasov au pregatit o procedura accelerata de atribuire a contractului de deszapezire a drumurilor din judetul - incredintarea directa. Negocierea contractului pe luna urmatoare este programata pentru ziua de vineri, 26 octombrie, la Brasov. Pana acum, deszapezirea drumurilor nationale din judet a fost atribuita asocierii Vectra Service Brasov – Comtram SA Sibiu, asociere care anul acesta nu s-a mai prezentat la licitatie.

Salvarea sta in trei `unimoguri`

In lipsa vreunei firme care sa dea la o parte eventuala zapada din weekend, cei care vor trebui sa faca acest lucru sunt angajatii Sectiei Drumuri Nationale Sibiu, al carei parc auto include trei autospeciale care pot fi folosite si pentru deszapezit (`unimoguri` cu freza, lama etc.). `Cantitatea de nisip pregatita este de 1200 de tone, iar cea de sare de 300 de metri cubi. Motorina pregatita este de 15.000 de litri`, spune Liviu Cretu, directorul sectiei sibiene a Drumurilor nationale.
Sectia sibiana a Drumurilor nationale foloseste, de fapt, cele trei utilaje pentru intretinerea DN7C, Transfagarasanul. Singurul drum national, in afara de DN7C, unde mai exista societati angajate sa efectueze deszapeziri este DN14, Sibiu – Medias – Sighisoara. Aflat in santier, acest drum a fost predat in administrarea antreprenorului general, Strabag AG, care are si obligatia de a-l deszapezi.

Comitete pregatite la judet si municipiu

La finele acestei saptamani, atat Consiliul Judetean Sibiu, cat si Consiliul Local au adoptat hotarari referitoare la comitetele de deszapezire pregatite pentru iarna ce urmeaza. Cei de la judet au pregatit cele sapte baze (Sibiu, Orlat, Sebes – Olt, Carta, Seica Mare, Dumbraveni si Agnita), de unde utilajele trebuie sa acopere cei aproximativ 815 de km de drumuri judetene in vederea deszapezirii.

Previziunile meteorologice anunta ca, de sambata si pana marti inclusiv, in orice zi peste judetul Sibiu pot cadea fulgi de zapada. Temperaturile vor creste la valori pozitive inclusiv pe timp de noapte de miercurea viitoare.
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 26 octombrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter