SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Scoala Nationala de Gaz a ramas fara...gaz

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Situatie fara precedent la Åžcoala Nationala de Gaz Medias. Unul dintre liceele reprezentative ale orasului a ramas de mai bine de o luna de zile fara gaz metan, iar de cateva zile, contoarele de gaz au fost taiate de reprezentantii E-ON Gaz. Cum s-a ajuns insa in aceasta situatie fara precedent? Åžcoala se confrunta de mai multe luni de zile cu datorii uriase la gaz, valoarea totala a facturilor neachitate fiind in prezent de 250.000 de lei. in aceste conditii, este lesne de inteles ca reprezentantii societatii de gaz au pasuit o vreme Åžcoala Nationala de Gaz, insa in final au fost nevoiti sa recurga la acest gest extrem din cauza datoriilor tot mai mari. Reprezentantii primariei Medias sustin ca au aflat de situatia de la SNG Medias si ca vor incerca sa dea o mana de ajutor. Pe de alta parte, viceprimarul Teodor Neamtu spune ca Åžcoala Nationla de Gaz a primit finantare din partea bugetului local in conformitate cu normele legale in vigoare. "La Åžcoala Nationala de Gaz, ca de altfel la toate unitatile scolare din municipiul Medias, repartizarea banilor pentru finantarea de baza a fost facuta conform criteriilor standard stabilite de Hotararea de Guvern 2.192, pe care se bazeaza administrarea si finantarea unitatilor scolare din invatamantul preuniversitar, cel putin din municipiul Medias. Noi vom analiza foarte atent situatia de la Åžcoala Nationala de Gaz, cu atat mai mult cu cat ei nu au primit nici mai mult, nici mai putin decat celelalte unitati scolare din Medias si vom face o propunere Consiliului Local pentur sedinta ordinara din aceasta luna. Evident, vom incerca sa ii si ajutam, in masura in care se poate, dar in principal trebuie sa vedem care au fost cauzele si care sunt masurile de redresare ", ne-a spus viceprimarul Mediasului, Teodor Neamtu.


Parlamentarii de Medias au ramas uimiti cand au aflat ca Åžcoala Nationala de Gaz a ramas fara gaze naturale. Senatorul Viorel Arcas spune ca intreruperea furnizarii gazelor catre SNG este un "dar " din partea municipalitatii. "intreruperea gazului metan la SNG este un cadou de la primarie. Cred ca in aceasta perioada, primaria ar fi trebuit sa anunte cam ce a realizat la scoli pe perioada vacantei de vara. Cand colo, aflam ca nu mai exista gaz la Åžcoala Nationala de Gaz. Acest lucru este de fapt o concluzie la tot ce a facut primaria in privinta modului de finantare a scolilor. Modalitate de finantare de la Medias, respectiv pe numar de elevi si nu pe numar de cladiri, cred ca numai aici se practica. Vina pentru situatia in care s-a ajuns apartine primariei si sper ca tot primaria sa rezolve aceasta situatie ", a declarat senatorul social-democrat Viorel Arcas.


Deputatul democrat-liberal Gheorghe Roman spune ca singura modalitate de rezolvare a acestei probleme este dialogul. "Opinia mea este aceea ca in aceasta perioada, cand mai sunt cateva zile pana la inceperea unui nou an scolar, situatia de fata de la SNG nu face altceva decat sa creeze o neliniste in randul cadrelor didactice si nu in ultimul rand, al elevilor. Pentur deblocarea situatiei eu propun un dialog continuu intre factorii implicati, si aici ma refer la administratia locala, conducerea liceului si nu in ultimul rand, la furnizori. in urma unui astfel de dialog, sunt convins ca lucrurile vor reintra in normal ", ne-a spus Roman.


Conducerea Åžcolii Nationale de Gaz a refuzat deocamdata sa isi exprime un punct de vedere oficial referitor la aceasta situatie. Managerul liceului a spus ca zilele urmatoare va avea o noua discutie cu reprezentantii municipalitatii, pentru rezolvarea problemei de la liceul mediesean.
de Vasile Antipa


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 09 septembrie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter