SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Sibienii ignora dezvoltarea Paltinisului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibienii nu sunt interesati, deocamdata, sa vina cu pro­puneri concrete pentru dez­voltarea zonei turistice Palti­nis - Cindrel. Din 16 noiem­brie si pana in 4 decembrie, locuitorii judetului au fost invitati de care Consiliul Judetean sa faca propuneri, observatii si sugestii privind intentia de elaborare a Pla­nului de amenajare a terito­riului zonal a zonei Paltinis - Cindrel. Persoana desem­nata de conducerea CJ care sa preia opiniile sibienilor a fost Viorel Carstea, sef Ser­viciu Urbanism si amena­jarea teritoriului din cadrul Consiliului Judetean. Mai mult, la sediul Consiliului Jude­tean si in Statiunea Paltinis au fost amplasate patru panouri prin care oamenii erau anuntati ca pot face propuneri pentru zona turistica Paltinis - Cindrel. in paralel, studiul de oportu­nitate privind dezvoltarea zonei turistice Paltinis - Cin­drel a putut fi consultat pe pa­gina de internet a Con­si­liului Judetean, www.cjsibiu.ro.

Chiar daca autoritatile judetene au depus toate eforturile pentru mediatizarea acestei actiuni, nici un sibian nu a venit cu vreo propunere. Responsabilii CJ afirma ca in aceasta perioada au primit un singur telefon din Spania, in care li s-a solicitat informatii despre partiile pentru schi fond.

Sperante mai multe pentru dezbaterea publica din 14 decembrie

Cu toate acestea, respon­sa­bilii Consiliului Judetean vor continua procesul de mediatizare a proiectului de devoltare turistica. Urmatorul pas avut in vedere este dezbaterea publica din data de 14 decembrie, ora 14, ce va avea loc in sala de con­ferinte a Consiliului Jude­tean. Dupa consultarea publica se va trece la reali­zarea elaborarii documen­tantiilor de urbansim si la intoc­mirea studiului de feza­bilitate al proiectului. in acest moment, finantarea proiec­tului este incerta, autoritatile implicate avand in vedere doua posibilitati: parteneriatul public - privat si programele de finantare ale Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020.

Cum va arata Paltinisul

Proiectul de dezvoltare Palti­nis - Cindrel se va realiza progresiv, in mai multe etape; pentru inceput in proiect vor fi implicate Consiliul Jude­tean, Primaria Sibiu si Pri­maria Poplaca, iar ulterior se vor ala­tura proiectului si primariile din Marginimea Sibiului. Valoarea investitiei din zona Paltinis - Cindrel se ridica, pentru prima faza, la suma de 44 de mili­oane de euro, in timp ce suma nece­sara pentru punerea in prac­tica a proiectului a fost eva­luata la 124 milioane de euro. Dupa ce vor fi gata studiile, urma­torul pas va fi gasirea de finantari, iar reali­zatorii Pla­nului spun ca solu­tiile pot fi fondurile neram­bursabile europene, dar si propuneri de facilitati fiscale pentru firmele care investesc in statiuni si parte­neriate cu societati private. in urma acestei investitii, in zona ar urma sa fie create peste 40 de partii cu diferite grade de difi­cultate, cu o lungime totala de 49 de kilometri si s-ar intin­de pe 159 de hectare. Partiile de schi vor costa 10,7 milioa­ne de euro, iar diversele dotari pentru partii sunt estimate la 4 milioane euro.

Investitia cea mai scumpa va fi pentru realizarea insta­latiilor de transport pe cablu, evaluate la 47,5 milioane euro, bani cu care vor fi con­struite un tele­scaun, banda sau baby schi, pe o lungime de aproape 12 kilo­metri. Cos­turile pentru ame­na­jarea drumurilor de acces si a par­­carilor ar putea fi de 17 mili­oa­­ne de euro, in con­ditiile in care ar fi nevoie de 2.850 de lo­curi de parcare pe do­me­niul public, parcari ce vor acoperi o suprafata de 7,4 hectare.

Zonele de acces la partii si spatiile comerciale ar urma sa coste peste 20 milioane euro, iar restaurantul ce este prevazut la altitudine va costa aproximativ 1 milion de euro.

Sunt prevazute si partii de sanie, tiroliene, trasee de cicloturism si de ciclism de coborare, un centru de echi­tatie, o gradina alpina ce se poate intinde pe 5 hectare si este legata de rezervatia natu­rala, o pista de kart de cobo­rare, un lac de scaldat, parc de aventura cu 90 de tipuri de jocuri, trasee de drumetie pe 23 de kilometri si un lac de 2 hectare populat cu peste si amenajat pentru pescuit.

La finalul investitiei, Palti­nisul ar urma sa aiba o capa­ci­tate de 11.800 de persoa­ne, iar domeniul schiabil de 9.074 persoane.
de Cosmin Pal


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 06 decembrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter