SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



"Sibiu Baroc Update": primul an tematic al Sibiului se incheie peste doua zile

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Proiectul de promovare a Sibiului generic denumit `Sibiu Baroc Update`, proiect ce a beneficiat de finantare europeana, se va incheia pe 15 decembrie. Ideea impunerii unei teme anuale pentru agenda culturala va continua si anul viitor, cand Sibiul este declarat `SMART`, iar proiectele culturale ce vor primi cofinantare de la bugetul local vor trebui sa promoveze latura studenteasca a orasului.

`Au fost tiparite 21.980 de brosuri cu cele sapte trasee si 14.000 de calendare culturale. De asemenea, au fost produse 3.000 de DVD-uri multimedia. Pentru promovarea outdoor si in presa scrisa si audio-video au fost produse in cadrul proiectului 7 bannere, 3.000 de flyere, 60 de afise, machete publicitare si filme de promovare a fiecarui traseu`, calculeaza reprezentantii administratiei locale. Proiectului `Sibiu Baroc Update` i-au fost alocati 770.255,26 lei, din care 417.487,86 lei valoare eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, 63.851,08 lei valoare eligibila nerambursabila din bugetul national si 140.259,24 lei contributie proprie in proiect.
`Rezultatul acestui proiect este unul pozitiv, municipalitatea notand o crestere a incasarilor din taxa hoteliera pentru lunile de plin sezon ale acestui an, comparativ cu anul trecut, ceea ce indica o crestere a numarului de innoptari in Sibiu`, mai arata conducerea administratiei locale.


Scopul proiectului a fost acela de a promova principalele produse turistice ale Sibiului. Fondurile solicitate ca finantare nerambursabila au fost folosite pentru acoperirea costurilor campaniei de promovare, participarea la targurile de turism din tara si realizarea de materiale tiparite pentru promovarea resurselor turistice ale orasului.

Departamentul specializat din cadrul Primariei Sibiu a produs si tiparit in cadrul acestui proiect brosuri informative referitoare la sapte trasee turistice propuse de municipalitate care cuprind principalele resurse arhitecturale si culturale ale orasului: Muzeul Brukenthal, Centrul Istoric, Turnul Sfatului, Traseul Fortificatiilor, Traseul Ecumenic, Muzeul Astra si Traseul Verde. Patrimoniul cultural al Sibiului este reprezentat prin brosurile dedicate muzeelor Brukenthal si Astra, iar celelalte cinci sunt dedicate patrimoniului arhitectural: pietele centrale, zidurile de fortificatii, bisericile Sibiului si o brosura dedicata parcurilor si zonelor verzi din oras, inclusiv Gradina Zoologica si pistele pentru biciclete.

O alta brosura produsa in cadrul proiectului este aceea de prezentare a evenimentelor culturale ale anului 2012, evenimente care reprezinta si o resursa de promovare turistica. Agenda a cuprins 53 de evenimente culturale dintre cele mai diverse, cofinantarea acestora fiind asigurata din bugetul local. Inceputul anului baroc a fost marcat prin intermediul unui concert la Filarmonica Sibiu si o serie de proiectii 3D inedite pe Sala Thalia. Pe parcursul anului s-au succedat evenimente cu traditie in Sibiu cum ar fi Festivalul International de Teatru, Sibiu Jazz Festival, Festivalul Huet.

Urban, Astra Film Fest, festivaluri de folclor, rock sau cele de moda, dar si evenimente de strada printre care s-au numarat Parada Baroca, Suita sau Supramarionetele muzicale. In cadrul proiectului au fost produse brosuri care prezentau evenimentele fiecarei luni.

O alta latura importanta a promovarii produselor turistice ale Sibiului a fost participarea la Targul de Turism al Romaniei din 15-18 martie si 15-18 noiembrie. In cadrul acestui targ, Sibiul a avut propriul stand in care vizitatorii au avut posibilitatea sa obtina informatii cu privire la proiect si atractiile turistice ale orasului.

Proiectul Sibiu Baroc Update a fost cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. 1637/14.06.2011, incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management, pentru Programul Operational Regional, Organismul Intermediar pentru Turism fiind Directia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism din cadrul ministerului. Acesta a fost finantat din Programului Operational Regional 2007 -2013, Axa Prioritara 5 – `Dezvoltarea durabila si promovarea turismului`, Domeniul Major de Interventie 5.3 – `Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica`, Operatiunea – `Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice`.

Sursa: Primaria Sibiu
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 14 decembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 15 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter