SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Costume Traditionale din Peru

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


Miercuri, 18 mai 2008, la Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder " a avut loc vernisajul expozitiei Costume Traditionale din Peru, la care a fost prezent Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Peru in Romania, domnul Elard Escala, insotit de sotia domniei sale si de consulul Republicii Peru in Romania, Prim Secretar Eliot Gaviria.

Inaugurarea s-a facut in acordurile muzicii traditionale peruane, care a conferit o autenticitate de necontestat costumelor prezentate, venind din principalele regiuni ale Republicii Peru: regiunea de Coasta, regiunea andina si regiunea junglei amazonice. Ţinutele tipice peruane invita publicul sibian la o incursiune in culorile, traditia si misterele culturii peruane si pot fi vizitate pana pe 20 iulie a.c.
in discursul introductiv, Excelenta Sa a subliniat rolul pe care Muzeul il joaca in pastrarea identitatii nationale si deschiderii catre alteritate prin cunoasterea culturii altor popoare.

Pe parcursul intrevederii pe care o membrii Misiunii au avut-o cu directorul Muzeului „ASTRA, " prof. dr. Cornel Bucur, distinsilor oaspeti li s-au prezentat proiectele pe care instiutia sibiana le desfasoara. Excelenta Sa a fost vizibil incantat de proiectul ce a dus la infiintarea Academiei Artelor Traditionle din Romania, institutie unica in lume prin faptul ca membrii acestei academii sunt, de fapt, taranii romani creatori de arta populara. Acest proiect de succes evidentiaza capacitatea institutiei muzeale moderne de a se incadra in noul tip de muzeu dialogal-interactiv capabil a raspunde necesitatilor " generatiei intrebarilor ". Excelenta Sa a declarat ca ar dori sa adopte acest proiect si sa-l implementeze in programul cultural al tarii domniei sale, creandu-se astfel premisele unei colaborari interinstitutionale la nivel international.

Toti invitatii prezenti la vernisaj au fost serviti cu bautura nationala peruana, pisco sour. La manifestare a fost prezent, pe langa personalitati marcante ale culturii sibiene, prefectul judetului Sibiu, domnul Ilie Mitea, care s-a intretinut pret de cateva minute cu Excelenta Sa. La finele celei de-a doua vizite in Muzeul „ASTRA " si in urbea sibiana, Excelenta Sa s-a aratat incantat de experienta pe care a avut-o si a declarat ca proiectele culturale pe care institutia domniei sale le desfasoara in Romania vor fi intensificate.

Biroul de Presa
CNM ASTRA
Sursa: www.sibiul.ro
Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 20 iunie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter