SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



188 kilometri de drumuri din judet intra in modernizare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul de buget al judetului Sibiu pentru anul 2013 cuprinde suma de 259,2 milioane lei la partea de venituri si 324,4 milioane lei la cheltuieli, bani care sunt impartiti pe capitole: 20,35% primesc Transporturile, 15,86% sunt pentru Mediu, Sanatatea primeste 5,7%, Cultura 10,40%, invatamantul special 8,46%, iar Asistenta sociala prime`te 31%.

"Avem un buget care ne permite sa asiguram resursele financiare pentru intretinere si functionare a institutiei si a celor 24 de unitati aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum si a celor 18 unitati din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dar este axat in special pe investitii si dezvoltare. Investitiile merg catre proiectele strategice, cele care vor asigura dezvoltarea judetului in perioada urmatoare si ma refer in primul rand la infrastructura de drumuri si apa-canal, la sanatate, urmate de asistenta socio-medicala, invatamantul special si cultura. Am elaborat in ultimele luni un program foarte clar de investitii pe urmatorii patru ani, impreuna cu proiectia lor financiara, iar specialistii institutiei lucreaza deja la pregatirea proiectelor care vor fi depuse spre finantare din fondurile europene ", a spus presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

66 milioane de lei pentru drumuri

Bugetul alocat pentru Transporturi este de 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei merg catre reabilitarea drumurilor comunale si judetene de pamant.

Lucrarile de modernizare si asfaltare vor cuprinde 188 kilometri de drumuri, din care 102 kilometri de drumuri judetene si 86 kilometri de drumuri comunale.

Drumurile judetene cuprinse pe lista de investitii sunt DJ 105P limita judet Brasov-Arpasu de Sus-Cartisoara, km 3+800-11+220, inclusiv poduri si podete, DJ 106A zona pavata, km 10+750-12+169, DJ 104G Sacadate-Nucet-Cornatel-Rosia-Nou km 0+000-18+860 inclusiv poduri si podete, DJ 141B km 14+720-18+680 si pod nou in Richis, DJ 106J intersectie cu DJ106A-Gura Raului-int.

DJ106M, km 0+000-4+900, DJ 105D intrare Sasausi-Chirpar-Vard-intrare Agnita km 14+300-31+508, DJ 142B Blajel-Bazna-Boian-lim. jud. Alba km 0+000-11+0,612, DJ 106G Poiana Sibiului-Dobarca km 0+500-8+211, DJ 142J Åžeica Mare-Åžeica Mica km 0+000-8+415, int. DJ 105G-CHE Racovita km 0+000-1+800, DJ 142E Darlos - Hoghilag.

Dupa aceste midernizari, din totalul de 230 kilometri de drumuri pietruite si de pamant existente in judet, mai raman de modernizat aproximativ 130 de kilometri.

La drumuri comunale, din totalul de 400 de kilometri, 327 kilometri vor fi modernizati pana in 2016, anunta reprezentantii Consiliului Judetean.

Pentru anul acesta, sunt prevazute modernizari pe drumurile comunale DC 17 DJ 142A-Paucea - Romanesti, DC 17A Blajel (DN14A)- Romanesti, DC 36 DJ 141A- Ghijasa de Sus, DC 59 DJ 105G- Sebesu de Jos, DC 63 DJ 106C-Tocile, DC 1 Şura Mare - Hamba, DC 58 Racovita - Sebesu de Sus - Racovita, DC 72 Apoldu De Sus - Apoldu de Jos, DC 19 int. DJ 142 E - Şmig, DC 20 int. DJ 142 E- Geacas, DC 25 DC 26-Laslea - Floresti, DC 12 DJ 141-Alama Vii, DC 33 Ighis - Zlatna, DC 32 Barghis - Apos, DC 38 Vard - Veseud, DC 29 DJ106-Stejarisu, DC 28 Netus - Noistat - Movile, DC 27 Retis - Ţeline.



51,5 milioane lei pentru proiectul de deseuri



Capitolul Protectia Mediului are alocate 51,5 milioane lei, bani prevazuti pentru proiectul "Sistem pentru managementul integrat al deseurilor in judetul Sibiu ",la care participa toate cele 53 de comune, 9 orase si 2 municipii ale judetului Sibiu. Cindrea spune ca proiectul l-a gasit foarte intarziat la preluarea mandatului, acum una din firme care lucreaza la el a intrat in insolventa, iar la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean le va propune consilierilor o solutie pentru reluarea lucrarilor.

Chiar si in aceste conditii, presedintele Consiliului Judetean sustine ca la finalul proiectului, prevazut sa se incheie la sfarsitul anului 2013, judetul Sibiu va avea un sistem modern de selectare a deseurilor.



Reabilitari ample in spitale



Proiectul de buget pe 2013 cuprinde 18,5 milioane lei, pentru Sanatate.

Cu acesti bani vor intra in reabilitare mai multe sectii ale Spitalului Clinic Judetean Sibiu - blocul chirurgical va fi reabilitat si mansardat, vor fi reabilitate Sectiile Fizioterapie I, Boli Infectioase, Neurologia, ORL, Maternitatea, vor fi reabilitate instalatiile Sectiei Fizioterapie II si va fi extinsa Unitatea de Primiri Urgente.

La Spitalul de Pneumoftiziologie va fi realizat ambulatoriul integrat de specialitate pentru spitalizare continua si de zi si vor fi facute dotari.

La Spitalul de Psihiatrie sunt prevazute reparatii capitale la Sectiile Psihiatrie II si Psihiatrie III, reabilitarea infrastructurii (retelele de gaz, telefonie, energie electrica, apa potabila, canalizare, hidranti, reabilitare curte), reparatii la fatada si la poarta principala, amenajare parcare. Se vor inlocui ferestre, se reface sistemul de incalzire la Psihiatrie V, la Sectia Neurologie Pediatrica sunt prevazute montarea de gresie si faianta si reabilitarea corpului D. Lista de investitii prevede si inlocuit usi, ferestre, refacut instalatia electrica, amenajare salon izolare la Sectia Psihiatrie Pediatrica si la Sectia Recuperare Neuropsihomotorie Copii. La Sectia Cronici de la Boita sunt prevazute inlocuirea retelor de utilitati, reparatii grupuri sanitare, reparatii totale.

in plus, vor fi reabilitate magazia de materiale si va fi inlocuita tamplaria in farmacie.



Investitii la Cultura



Cultura primeste 33,7 milioane lei. La Complexul National Muzeal Astra sunt prevazute mai multe investitii: pavilion expozitional pentru obiecte religioase, reconstructia si restaurarea monumentelor transferate pentru proiectul tematic din muzeul in aer liber, decolmatarea canalelor de evacuare a paraului Trinkbach din muzeul in aer liber, reabilitarea pavilionului expozitional, inlocuire invelitori degradate la monumente, imbunatatirea gradului de siguranta la incendiu in spatiile de cazare ale muzeului.

in anul 2013 se va derula proiectul cu finantare europeana privind Modernizarea infrastructurii din Muzeul Astra si continua proiectul de turism cultural "Kulltour ", finantat tot cu fonduri de la Uniunea Europeana.

Va fi reamenajata scena cu panouri acustice pentru imbunatatirea acusticii Salii Thalia, la sediul Cindrelul - Junii se vor face imprejmuire si amenajari exterioare, iar la sala Transilvania este prevazuta o termoprotectie pentru plafonul salii.



Åžcoli speciale si asistenta sociala



27,4 milioane lei primeste invatamantul special, iar investitiile vor fi reabilitarea si modernizarea Centrului Åžcolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) Turnu Rosu si bransare individuala la reteaua de electricitate; proiectare si executie la instalatia de gaz, lift si program informatic la CSEI nr. 1 Sibiu, program informatic si licente la CSEI Medias si camere de supraveghere la CSEI Dumbraveni.

Asistenta sociala primeste 100 milioane lei si reprezinta 31% din bugetul total al judetului.

Investitiile sunt: Centrul de Plasament Orlat, reabilitare bloc scara I si II, construire sediu Centru de ingrijire si Asistenta Persoane Varstnice Biertan, extindere cladire Centrul de Plasament de pe str. Spartacus, Sibiu, reparatii canalizare incinta corp E si dotari la Caminul Spital Sibiu, dotari UAMS Saliste, amenajare curte interioara la CRRPH Medias, dotari, racordare la reteaua de canalizare CRRPH Talmaciu I, dotari, racordarea la reteaua de canalizare CRRPH Talmaciu II, amenajare si delimitare curte interioara CITO 2 Dumbraveni, reabilitare si modernizare CITO 1 Dumbraveni, reparatii capitale si dotari CITO Medias, Dotari DGASPC Sibiu, reparatie capitala Centrul de Plasament Tavi Bucur Cisnadie, racordare la sistemul de canalizare si alimentare cu apa a CP Tavi Bucur Cisnadie, extindere si modernizare Centrul de Plasament Gulliver, sistem de incalzire cu centrala termica pe lemne, construire statie de epurare pentru apele reziduale, reabilitare-modernizare CRRN Rau Vadului, amenajare curte si dotari CRR Cisnadie si reabilitare si dotari CIA Agnita.



Proiecte in parteneriat



Unele proiecte vor fi realizate in parteneriat cu autoritatile locale, pe un program multianual, si a fost alocata suma de 2,7 milioane lei. Anul acesta sunt finantate lucrari de reabilitare a caminelor culturale, cu contributia financiara si a primariilor in Agnita cu satul Coves, Åžura Mare, Atel, Boita, Laslea cu satul Malancrav, Mosna, Rosia, Tilisca, Turnu Rosu si Vurpar, amenajarea de terenuri multifunctionale (de sport) in Barghis, Loamnes, Racovita si Tilisca, terenuri de joaca in mediul rural in Altana, Iacobeni, Mosna si Jina, infiintarea unor centre medico-sociale in Loamnes, Sadu, Åžura Mare, Hamba, Turnu Rosu si Valea Viilor.

Vor fi repartizate si sume cu destinatii speciale, aici fiind vorba de intretinerea Serviciului SMURD Copsa Mica, a Spitalului Orasenesc Agnita, a sediului ISU Avrig si modernizarea Centrului de Prevenire a Criminalitatii in cartierul Valea Aurie.
cisnadie muzeul astra sadu turism orlat richis ghijasa de sus medias copsa mica avrig dumbraveni chirpar rosia mosna bazna laslea blajel agnita vurpar saliste biertan loamnes cornatel talmaciu racovita turnu rosu valea viilor tilisca apoldu de sus boita hamba jina iacobeni noistat alma altana sebesu de jos arpasu de sus tocile movile hoghilag romanesti boian netus retis sasaus veseud paucea apoldu de jos stejarisu poiana sibiului nucet floresti dgaspc sibiu mansarda darlos sala transilvania cazare cindrel gura raului sanatate transilvania complexul national muzeal astra smurd sibiul valea brasov proiectare copsa ioan centrul dgaspc ioan cindrea muzeal astra sebes consiliului judetean sibiu spitalului clinic judetean sibiu farmacie consiliului judetean amenajari uniunea europeana sport drumurile terapie poiana ferestre ion muzeu complexul national muzeal judetul sibiu cartisoara instalatii ans pc sibiu invatamant supraveghere bac consiliul dn1 dn14 spitalul de psihiatrie presedintele consiliului judetean sibiu comuna drumuri judetene muzeul in aer liber camere de supraveghere reteaua de canalizare valea aurie spital sibiu lucrari de reabilitare centrul de plasament orlat pal evacuare transporturi protectia reparatii constructi investitii prima uta dobarca lemne faianta miri mag amenajare deseuri aliment cupe gresie menaj sacadate lulu asfaltare fatada fir tamplar psi bach ref gem time
de Sorana Maier


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 20 februarie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 15 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter